Възрастен мъж е припаднал на площад Съединение в едноименния град

...
Възрастен мъж е припаднал на площад Съединение в едноименния град
Коментари Харесай

Мъж припадна под слънцето в Съединение

Възрастен мъж е примрял на площад Съединение в едноименния град край Пловдив. Инцидентът е станал на 1 юли по обяд, описаха очевидци на случилото се, които незабавно са алармирали на незабавния телефон 112.

Мъжът е бил очевидно мощно отпаднал, доста слаб, а това в комбиниране с високите температури най-вероятно е предизвикало колабирането.

" Изглеждаше като че ли не е ял почти от седмица, ребрата му се брояха през фланелката. Извикахме спешна помощ, която се отзова след 20 минути. Човека беше доста зле ", изясни младежът, подал сигнала, осведоми trafficnews.bg.

В летните дни обаче такива случаи от ден на ден зачестяват. Жаркото слънце, под което градусите могат да скочат даже над 50, и дехидратацията могат да станат причина с изключение на за пристъп, по този начин и за топлинен или безоблачен удар.

Най-застрашени от безоблачен удар са възрастните над 60 години и децата, хората със сърдечносъдови болести и хората със затлъстяване. Признаците на безоблачен и топлинен удар са сходни. Налице са главоболие, зачервяване на лицето, щедро изпотяване, ускорено и затруднено дишане, изнемощялост, гадене или повръщане, световъртеж и бумтене в ушите.

При по-тежки форми настъпват загуба на съзнанието, халюцинации и гърчове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР