Възрастен мъж е починал, минути след като е бил изписан

...
Възрастен мъж е починал, минути след като е бил изписан
Коментари Харесай

Мъж почина, минути след като е бил изписан от COVID отделение

 Възрастен мъж е умрял, минути откакто е бил изписан от Коронавирус отделението на болничното заведение в Елхово. 69-годишният мъж е умрял, още преди да е напуснал постройката на лечебното заведение. Трагедията се разиграва пред очите на околните му, които са там, с цел да го приберат у дома.

" Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото положението беше по-леко, стартира да се усъвършенства, само че след това се утежни. Имаше потребност от О2, сложиха го на кислороден уред. Вечерта преди да го изпишат ми споделиха, че положението му се усъвършенства, само че остава сериозно. Казаха, че е почнал да изхвърля течности, което е добър знак, само че идващите 3-4 дни са сериозни и би трябвало да го следят ", описа Иванка Георгиева, която е щерка на умрелия.

На сутринта обаче мъжът е изписан. За това схваща близка, която всяка заран му носи храна. Роднините му не са известени. Мъжът не е можел да се движи и положението му е било тежко, твърди още щерка му.

" Поисках да ми кажат какво е положението му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и надали не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болничното заведение, положението му се утежни. Виках за помощ, звънях, само че никой не пристигна. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ пристигнаха, когато към този момент беше умрял ", споделя внукът на умрелия.

От болничното заведение обявиха за NOVA, че ще отговорят документално на всички запитвания, само че досега позицията им не е показана. Близките на мъжа са алармирали проверяващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР