Възрастен мъж е бил смъртоносно нахапан от амурски тигър в

...
Възрастен мъж е бил смъртоносно нахапан от амурски тигър в
Коментари Харесай

Тигър разкъса мъж в Русия, опитал се да спаси кучето си

Възрастен мъж е бил смъртоносно нахапан от амурски тигър в Хабаровския край в далечния изток на Русия, потвърдиха локалните правоприлагащи органи. Съобщава се, че мъжът се е опитвал да избави кучето си от хищника.

Според медията Mash огромната котка се е заблудила в отдалеченото населено място Обор, намиращо се в слабонаселения регион Лазо, рано в понеделник. След това хищникът нападнал кучето и го отвлякъл в близката гора.

Собственикът на кучето чул шума и тръгнал след тигъра, само че най-после се натъкнал единствено на останките на кучето. Тогава огромната котка нападнала и него, оповестява Mash.

По-късно денем било открито осакатеното тяло на мъжа, заяви локалният отдел на Следствения комитет в изказване в Telegram, като добави, че е почнало следствие на случая.

От Центъра за амурски тигри - организация, която учи и опазва тигрите в Русия - обявиха, че хищникът евентуално е сметнал преследвача си за опасност и затова го е нападнал.

Видеоклип, оповестен от Mash, демонстрира по какъв начин няколко души явно търсят кучето и неговия притежател. На видеото се чува по какъв начин един от мъжете споделя, че тигърът е отвлякъл кучето. След това същият мъж се натъква на следи от тигър и се чува по какъв начин споделя, че те са " в действителност огромни ". В клипа се вижда също по този начин по какъв начин издирващата група открива петна от кръв.

Самоличността на жертвата на тигъра не е разкрита. Руските медии го разказват единствено като " възрастен мъж ". Не е ясно и дали е бил въоръжен.

Местните управляващи в този момент обмислят да проследят тигъра и вероятно да го отстранен от дивата природа. Жителите на селището Обот бяха призовани да останат по домовете си най-малко 24 часа и " да бъдат нащрек ".

В Хабаровск и прилежащите Приморски региони се следи нараснала интензивност на тигрите наоколо до обитаеми места. Местните поданици оповестяват, че са забелязали следи от огромните котки в границите на своите села.

Тигрите са умъртвили и няколко кучета в региона. Според локалните медии в един от случаите огромна котка даже е отвлякла куче надзирател от военна база.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР