Възрастен ловджия вдигна полицията в Асеновград на крак, след като

...
Възрастен ловджия вдигна полицията в Асеновград на крак, след като
Коментари Харесай

Екшън край Пловдив: Стар ловджия драпа в калта, за да спаси ...

Възрастен ловец подвигна полицията в Асеновград на крайник, откакто опита да се измъкне от инспекция.  Мъжът бил на ловна колекция в село Тополово и отишъл с колата си. Униформени съзнателно изчакали в засада на мястото, където имало тържество, а присъстващите употребявали алкохол. 

Малко по-късно ловджията се качил в колата и без светлини потегля към тях. Полицаите присъединили светлинната и звуковата сигнализация на патрулката. Шофьорът обаче не спрял, а настъпил газта. Успял да избяга по черен път отвън селото, зарязал колата и се укрил. Така избегнал  полицейската инспекция вероятно за приложимост на алкохол и други нарушавания.

Патрулката останала по-назад.  Когато униформените стигнали до черния път се наложило да слязат, защото теренът бил мъчнопроходим. Тръгнали пешком да търсят беглеца. Калните следи от колата и от обувките му обаче го издали.

На към 200 метра в гората разкрили колата на ловджията с още топъл мотор. От водача обаче нямало и диря. По регистрационния номер чиновниците на реда открили кой е беглеца и малко по-късно последвало задържане и глоба. В последна сметка се оказало, че ловджията е бягал, с цел да се избави от две санкции на обща стойност 120 лева, както и от лишаване на книжката за 3 месеца. 

Изправен пред съда, водачът изложил забавна версия за случилото се. Казал, че няколко дни преди случая автомобилът му се развалил и той го  изоставил на равнища край селото. На идната заран след случая, отишъл до него, ремонтирал го и си го прибрал.  " Ако се одобри, че е вярна версията, по пътя на формалната логичност би следвало незнайно лице да е намерило автомобила му развален и зарязан, да го е ремонтирало, по-късно да го е управлявало пред полицейските чиновници, които са го преследвали с желание да го спрат, по-късно отново да го е оставило на същото място отвън с. Тополово и със същата щета, принудила жалбоподателят да го остави там. Нещо което е изцяло лишено от всякаква житейска логичност и меродавност ", считат магистратите от съда в Асеновград.

Жената, с която ловджията живее на фамилни начала пък споделила, че той бил в дома си и не е излизал, само че съдът не дал религия на тези думи. Възрастният водач има право да апелира наказването пред Административния съд в Пловдив. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР