Възражение срещу констативния акт на ДНСК за спиране на строителството

...
Възражение срещу констативния акт на ДНСК за спиране на строителството
Коментари Харесай

`Артекс` внесе възражение срещу спирането на строителството на `Златен век`

Възражение против констативния акт на ДНСК за прекъсване на строителството на постройката " Златен век " е импортирано от строителната компания " Артекс ".

Относно установена липса на отвори, планувани за монтаж на автомобилни асансьори, както и написаната по този мотив заповед в заповедната книга, от компанията прецизират, че неналичието на отвори е краткотрайна и е за обезпечаване на по-добра технологичност. Констатираното отклоняване е краткотрайно и отворите би следвало да бъдат изпълнени, в сходство с утвърждения план по част „ Конструктивна “ преди сключване на акт обр. 14, след избора на модела на автомобилния асансьор и след уточняването на точните размери и формата на отворите. Към датата на подаване на възражението, отворите са изпълнени съгласно утвърждения план, твърдят от строителната компания.

Относно неизпълнена отчасти плоча на кота +5,70, към момента на осъществените инспекции на място не бе изпълнен заради софтуерни аргументи, заради което не се явяват нито основни, нито несъществени, а временни – по софтуерни съображения, разпоредени от проектанта по част „ Конструктивна “, в съотвествие с неговите пълномощия и отговорности по Закон за устройство на територията. Поради независимата му работа в експлоатационно положение, последващото бетониране на това поле няма да наруши натоварванията и статическата скица на плочата като цяло. Цитираната зона е планувано да бъде замонолитена според приложеното градивно мнение преди сформиране на акт пример 14. Независимо от горното и предвид на констатациите в цитирания констативен акт, плочата е излята съгласно утвърждения план, декларират от " Артекс ".

По отношение на коригиране наклоните на откосите в прилежащия парцел УПИ III-96,97,409,410,411, както и установения противозаконен градеж, представляващ неукрепен ров, от компанията смятат, че изпълненият ров дава отговор на утвърдените ни планове за УПИ I-98,99 и не се явява независим градеж, защото парцелът се употребява за потребностите на строителството в УПИ I-98,99. 

В сходство със периода, уречен в показаната към актуалното съобщение декларация, установеният при инспекцията ров към сегашния миг към този момент е напълнен, като УПИ III-96,97,409,410,411 е възобновен в положението си преди осъществяването на изкопа. Преди осъществяването на противоположният насип са затворени отворите в сутеренната стена по ос G, според приложеното градивно мнение за метода на осъществяване на укрепващата структура – „ берлински вид “, се споделя още във възражението.

Поради това и не са налице предпоставки за прекъсване на строителство или налагане на други ограничения във връзка с градежа, защото към сегашния миг подобен градеж не е налице и в парцела не се правят СМР. Също считаме, че заради отстраняването на осъществените изкопни работи, към сегашния миг не са налице и каквито и да било учредения за налагане на мярка „ изцяло или отчасти прекъсване на градеж “, допълват от " Артекс ".

Строително монтажните работи по структурата на постройката са изпълнявани в сходство с утвърдените планове, което е удостоверено със формираните Актове пример 7 за приемане на осъществените СМР по равнища и детайли на строителната структура. Започнато е осъществяване на мазилка върху стоманобетонните детайли, което е следващ софтуерен развой, при който не се нарушават главните условия към градежа, се разяснява във възражението против установените несъответствия при мазилките в сутеренните равнища.

По отношение на обезопасяването от " Артекс " са безапелационни, че постройката е обезопасена, като са сложени парапети по всички очертания на всички плочи, а също и предпазна мрежа за хващане на вероятно падащи предмети. Носимоспособността й е задоволителна да улови даже и падащ човек от височина 6 м. По фасадите на градежа към улица „ Златен рог “ и ул. „ Капитан Тодор Ночев “ са поставени в допълнение строителни мрежи към сегашния миг. Всички забележки посочени в посочени в Констативния акт на ДНСК са съответно отстранени, заради което сега градежът е в цялостно сходство с утвърдените строителни бумаги и строителните нормативи, безапелационни са от сдружението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР