Възраждането на Стефанос Циципас на турнира от сериите Мастърс 1000

...
Възраждането на Стефанос Циципас на турнира от сериите Мастърс 1000
Коментари Харесай

Циципас е първият полуфиналист на турнира по тенис в Монте Карло

Възраждането на Стефанос Циципас на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло продължава с цялостна мощ. Световният №12 записа победа с 6:4, 6:2 над Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на конкуренцията, в която е повторен първенец (2021 година, 2022 г.). Циципас съумя да откри метод да обезврежда извънредно нападателната игра с мощни удари на Хачанов и се поздрави с триумфа след 83 минути борба.

В спор за място на финала 25-годишният гръцки тенисист ще срещне Яник Синер (Италия) или Холгер Руне (Дания).

„ Ще излъжа в случай че кажа, че стъпвайки на корта в съзнанието ми не изплуват положителни мемоари. Това е нещото, на което приписвам някои от моите осъществявания тук “, разяснява Циципас след триумфа над Хачанов.

„ Връщам се тук и по някакъв метод съумявам още веднъж да преживея тези мемоари. Чувствам се чудесно, когато мога да играя пред цялостни трибуни, както са тези в Монте Карло, и да диря съвършенството си в играта си “, сподели още Циципас, който към този момент води с 8-1 победи в директните дуели с Хачанов.

„ Ретурите ми през днешния ден бяха извънредно ефикасни. Имах опцията да генерирам огромна скорост и да употребявам момента на най-много. Той (Хачанов) не ми даде доста лесни точки, рядко грешеше. От главната линия беше доста постоянен. Опитвах се да последвам моя проект – да го натискам при всеки вероятен миг и да заобикалям дългите разигравания. Опитвах се да разгадавам играта и бих споделил, че се оправих доста добре “, сподели още Циципас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР