Възраждането на Хари Магуайър. Постоянните заплахи за съперника от Маркъс

...
Възраждането на Хари Магуайър. Постоянните заплахи за съперника от Маркъс
Коментари Харесай

17 януари е големият ден за Юнайтед

Възраждането на Хари Магуайър. Постоянните закани за противника от Маркъс Рашфорд. Подобрението на формата на Давид де Хеа в конкуренцията на Дийн Хендерсън. Бруно Фернандеш си е просто Бруно Фернандеш. Алекс Телес се надпреварва с Люк Шоу. Новата атакуваща мощност на Аарън Уан-Бисака. Стремежът на Единсон Кавани към върхови достижения. Узряването на Скот Мактомини. Виртуозността на Пол Погба. И двете години на ясна управническа визия на Оле Гунар Солскяер.

Това са някои от аргументите за възхода на Манчестър Юнайтед, който преди снощния мач на Ливърпул против Саутхемптън имаше идентичен брой точки с водача в класирането (по 33) при еднакъв брой изиграни срещи (по 16). Откакто сър Алекс Фъргюсън се отдръпна с купа през месец май 2013 година, Юнайтед не е бил толкоз покрай върха, а минималната разлика до първото място след 16 кръга в този интервал бе закрепена при нидерландеца Луис ван Гаал - 6 точки закъснение от Лестър през сезон 2015-16.
 Солскяер преди полуфинала със Сити: Никога не знаеш какво ще измисли Гуардиола!
Солскяер преди полуфинала със Сити: Никога не знаеш какво ще измисли Гуардиола!

" Отборът ни се разви доста през последните 12 месеца "

Сега към този момент има същинска вяра измежду последователите на клуба, че техният тим най-сетне може още веднъж да бъде първенец или най-малко да се бори за това. Че съмненията при Мойс, Ван Гаал и Мауриньо най-накрая са били сменени от постоянните основи, положени от Солскяер. Постройката на норвежеца бе построена от солидни прехвърляния с играчи на елитно равнище и обединен колектив.

Последният детайл е основен, тъй като една от основните задания на Оле първоначално бе да върне обичайния дух на алените дяволи. " Юнайтед още веднъж да бъде Юнайтед " е отправната точка в проекта на норвежеца, когато той смени Жозе през декември 2018-а. Резултатите от положения труд към този момент се виждат през актуалната акция. Това се случи даже преди нейното начало, когато Солскяер хитро се оправи с последствията от
 Оле желае да се освободи от шестима футболисти на Манчестър Юнайтед
Оле желае да се освободи от шестима футболисти на Манчестър Юнайтед

Желае да си завоюва бюджет за прехвърляния

ареста, пандиза и присъдата на капитана Магуайър за нахлуване против гръцки служител на реда. В обвиняванията против него имаше опозиция при задържане и опит за рушвет, само че мениджърът застана твърдо до своя капитан и продължи да разчита на него, макар че формата на играча при започване на сезона явно не бе по никакъв начин постоянна.

С човешкото отношение, което сподели към Хари Магуайър, мениджърът насочи ужасно обръщение за единение, което бе чуто от останалата част от тима, а личният отговор на бранителя бе достигането на оптимално равнище в последно време. Централният защитник постоянно ще бъде податлив към непохватност и не е от най-бързите, само че тихото му водачество заслужава ужасно самопризнание.
 Пол Погба твърдо решен да напусне Манчестър Юнайтед през лятото
Погба твърдо решен да напусне Юнайтед през лятото

Мино Райола призна, че подобен вид футболисти не могат да бъдат трансферирани през януари

Възходът на Рашфорд също е изумителен. През предишния сезон приключи с рекордните за себе си 22 попадения, а в този момент още веднъж лети в класациите с 14. Най-забележимо при него през този сезон е по какъв начин стана по-безмилостен. Откакто нахлу в първия състав при Ван Гаал през февруари 2016-а, нападателят бе упрекван в намирането на задънени улици и загуба на топката, само че в този момент стартира да се приближава до Уейн Рууни в ръководството на играта. Когато получи топката, упованията постоянно са нараснали. Само на 23 години той дава обещание да бъде дългогодишен актив за клуба.

Както при вратаря Дийн Хендерсън, идването на Алекс Телес като ляв бек даде спомагателни благоприятни условия за мениджъра. Това е по този начин по простата причина, че бразилецът е доста по-мощен от Люк Шоу, когато става дума за включване в предни позиции, само че в това време англичанинът е по-здрав в отбранителен проект. Едно е ясно - конкуренцията сред двамата ги кара да се надскачат.
 Манчестър Юнайтед отхвърли първата оферта на Ювентус за Погба
Манчестър Юнайтед отхвърли първата оферта на Ювентус за Погба

" Червените дяволи " са подготвени да продадат халфа през лятото

Добри думи заслужава и десният бек Уан-Бисака, който направи страхотна асистенция за първия гол при най-скорошния триумф с 2:1 над Астън Вила. Уан-Бисака е на 23 и сходно на Рашфорд се усъвършенства при спокойния метод на Оле Гунар Солскяер. В същото време ветеранът Кавани не изисква външна мотивация. Уругваецът е гневно задвижван футболист, чието гратис привличане наподобява като трансферния удар на сезона. Неговото идване демонстрира умеенето на Солскяер да взима играчи, които освен да вдигнат класата, само че и да дават отговор на стила на игра на тима. Нещо, което е запазена марка на Клоп (Ливърпул) и Гуардиола (Ман Сити), само че Мойс, Ван Гаал и Моуриньо не съумяха да осъществят по време на престоя си на " Олд Трафорд ".
 В Астън Вила са шокирани от дузпата против Манчестър Юнайтед
В Астън Вила са шокирани от дузпата против Манчестър Юнайтед

" Не разбирам за какво Майкъл не отиде да види повтаряне "

Клоп и Гуардиола също по този начин са известни с гения си да усъвършенстват футболисти, а не да ги взимат като подготвени звезди. В тази категория в Манчестър Ю се вписва Скот Мактомини, който към този момент може умерено да претендира да бъде първи избор в средата на терена. С неговите два ранни гола в първите три минути при 6:2 над Лийдс направи страхотна проява на динамичност. Шотландецът и Фред оформиха положително партньорство, което значи, че даже мястото на Погба към този момент не е обезпечено. Около французина също се образува сага след изявлението на неговия сътрудник Мино Райола, че ще напусне тима след края на сезона. Въпреки това Оле продължи да разчита на него и 27-годишният Пол впечатли със ужасно показване против Вила в петък. Той оказа помощ за основаването на гола на Марсиал и печелившата дузпа на Бруно Фернандеш.

Последният, несъмнено, е бижуто на Солскяер, тъй като точно идването на португалеца бе моментът, в който Манчестър Юнайтед стартира своето нанагорнище. Завърши на трето място през 2019/20 и в този момент е с равни точки с първенеца. 26-годишният Бруно, който е най-резултатен с 15 гола, е талисманът на алените дяволи. И задоволително добър, с цел да може Пол Скоулс да го оцени като по-добър даже от самия него.

За подписа с Фернандеш и останалата част от работата си Солскяер заслужава самопризнание. Не беше по никакъв начин елементарно. И въпреки всичко основният въпрос остава: може ли Юнайтед да поддържа темпото до края на сезона? Това е тим, който може да бъде самоуверен, само че още не е от класата на Ливърпул.
 Гол от дузпа донесе успеха на Манчестър Юнайтед против Астън Вила
Гол от дузпа донесе успеха на Манчестър Юнайтед против Астън Вила

Реферът видя нарушаване против Пол Погба в наказателното поле

На 17 януари е огромният ден - алените дяволи са посетители на " Анфилд ". Победа или даже единствено тъждество ще качи до небесата самочувствието и увереността на тима. Затова в този момент идва решителният миг за Оле и неговия тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР