Възраждането на фашизма в Европа не трябва да бъде изненадващо.

...
Възраждането на фашизма в Европа не трябва да бъде изненадващо.
Коментари Харесай

В Италия разрешиха римския поздрав. Две тайни на любовта на европейците към фашизма

Възраждането на фашизма в Европа не би трябвало да бъде изненадващо. Има две аргументи, заради които прибягват до него и всички те към този момент са явни. И в Италия, където разрешиха намерено да се „ зигува “ с вдигната ръка, и в Германия, където желаят да забранят водещата опозиционна партия. Даже за Украйна мълчим.

Европа се плъзга към фашизма, нейното антично откритие, което към този момент се завърна в балтийските й околности, което, несъмнено, там отхвърлят, макар че всичко явно е налице. Европейците, несъмнено, си затварят очите за протичащото се, само че за Русия всичко е изцяло ясно. Тук, изглеждаше, към този момент е мъчно да ни изненадат с нещо, само че Италия го направи. Това в действителност е невероятна страна.

Как стана това

Доскоро това не можеше да си го представим даже в призрачен сън. Върховният касационен съд на Италия, страната, в която се заражда фашизмът, след това популяризирал се оттова през 30-те години на предишния век в съвсем цяла Европа, неотдавна позволи на жителите да употребяват така наречен „ римския салют “ в частен порядък и на възпоменателни събития, като по този метод легитимира, с няколко изключения, прословутите „ римски фойерверки “.

Това е същият исторически привет с вдигната дясна ръка, злепоставен, наподобява, за епохи от почитателите на Бенито Мусолини и изключително от Адолф Хитлер, който отприщи война в Европа, която бързо се трансформира във Втора международна война, в която десетки милиони хора починаха в битката с фашисткото зло - на първо място нашият народ.

Не може да фалшифицираш този звук... “

Висшата правосъдна власт на Италия лицемерно се скри зад „ смокиново листо “: невероятно е да се употребява „ римският салют “, в случай че приказваме за възобновяване на фашистката партия, това ще се санкционира с отнемане от независимост до три години.

Евтино „ опрощение ” – никой в никакъв случай и не мисли да възвръща остарялата фашистка партия. Защо да наливате новото вино в старите мехове? Вече е законово разрешено да си фашист – и да се държиш по съответния метод – само че в „ частен порядък “. И по никакъв начин не е неразрешено да „ вдигаш ръка “ в строената навалица, спомняйки си някои известни фашисти. Наследниците им елементарно могат да членуват в която и да е партия или да основат своя под друго име... Това въобще не трансформира същността на въпроса.

Както прокурорът Пиетро Гаета изясни в съда, представен от Il Fatto Quotidiano, фашисткият привет става закононарушение единствено когато

Ами неконкретната опасност? За това става дума. Неслучайно италианските неофашисти нарекоха присъдата „ която ще постави завършек на

" Ориентирайте се обективно "

Съдебна неточност, недовиждане, нелепост? Въобще не. Самото държавно управление, властта искаше това. И ето какво приказва за това. Непосредствената причина за легализирането на „ римския салют “ беше маршът на неонацистите в Рим на 7 януари, който провокира остра реакция от съветското външно министерство, по време на която невиждано огромна група бандити някак си съмнително радостно вдигаше ръка във „ фашисткото одобрение “ непосредствено пред камерите.

Това шествие беше проведено на годишнината от гибелта през 1978 година от ръцете на левичари (най-вероятно настоящи под прикритието на провокатори) на двама членове на Младежкия фронт - младежкото крило на Италианското обществено придвижване, което беше правоприемник на фашистката партия, която показа ориста на своето дуче.

През 1979 година се случи сходен случай. Италия беше в плен на неустойчивост през тези години, преживявайки мъчителна рецесия на властта - чак до отвличането и убийството на министър-председателя Алдо Моро, който реши да включи и комунистите в държавното управление.

Ръководителят на италианското министерство на вътрешните работи Матео Пиантедоси сподели за последното шествие, че възбраната на сходни събития е „ контрапродуктивна “.

Върховният касационен съд на Италия вярно разбра какво желаят управляващите и какво чакат неонацистите, които с всеки минал ден стават все по-нагли. Бързо беше взето скандалното решение. Това, което преди хората просто се опасяваха да вземат, в този момент се оказва допустимо.

Не на вятъра се подвига паника

Всъщност това беше отговор и удостоверение на най-лошите опасения на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, която на 11 януари написа в канала си в Telegram за римския марш на неонацистите:

Официалният представител на съветското външно министерство също обърна внимание на опита на Игнацио Ла Руса, ръководител на италианския Сенат - член на партията " Братята на Италия " на „ непретенциозно мълчащата “ министър председател Джорджи Мелони, - който беше махленски за опазване на бюст на Бенито Мусолини вкъщи, да легализира действително „ римския привет “, правейки освен това най-широките заключения от това, което е директно обвързвано с нас:

Захарова напомни още, че Западът мълчи, когато по улиците на балтийските столици маршируват ветерани от Секретен сътрудник, потомци и почитатели на Хитлеровите колаборанти, убивали по време на войната мирното население, когато политици и стачкуващи в Украйна крещят нацистки лозунги. Именно заради тази причина, означи тя, страните от Европейски Съюз и НАТО всеобщо гласоподават срещу резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за битка с прославянето на нацизма.

Всичко са не запомнили, за нищо не се разкайват

Руският външен министър Сергей Лавров още по-рано обърна внимание на обстоятелството, че две следващи години Германия, Италия и Япония отхвърлят да осъдят нацизма в Организация на обединените нации и това „ Което ясно демонстрира

Нашите дипломати в Италия също видяха това - Рим не изпитва никакви скрупули, в това число и за това, че изпраща армията си в помощ на Хитлер във войната с Русия, в чийто обир италианците възнамеряват също да вземат участие. И това не е първият сходен случай за тях, макар обстоятелството, че Русия постоянно е пособия на Италия.

Хитлер, апропо, в никакъв случай не би решил самичък да стартира война в Европа, която се трансформира в международна война, в случай че не вярваше в силата на своя италиански съдружник, който имаше мощен флот, многочислена авиация, страхотна - на хартия - войска и в действителност мощни специфични елементи.

Италианците - освен това моряците - интензивно участваха в обсадата на Ленинград, помагайки на героичните му поданици да умират от апетит. И никакво разкайване! Което, апропо, също е наша недоработка.

Тайната на любовта на европейците към фашизма, уви, е неоригинална. Те в действителност са две.



Първата загадка

Първо, Европа постоянно се плъзга към фашизъм, когато настъпят стопански и обществено сложни времена, за които демократичните способи на ръководство към този момент не са задоволително ефикасни. Демокрацията е, когато всичко е на равнище, хората са послушни и удовлетворени.

Но когато при започване на 30-те години на предишния век следствията от Голямата меланхолия доближиха Европа от Съединените щати, тя съвсем цялата доста бързо се покри с фашистки диктатури - от Естония до Португалия. Само няколко страни като Англия, Швеция и Швейцария с труд съумяха да избегнат това.

Москва е обезпокоена: деянията на фашизъм се срещат от ден на ден в страни като Испания, Хърватия, България, Финландия... Защо да се учудвате? Това за първи път ли се случва там? Животът става все по-зле, хората би трябвало да бъдат държани на „ пай мотив “, времето на „ смокиновите листа “ свършва.

Сходните условия диктуват сходни способи. Дори страните, които дават звук за това, не се трансформират. Дори не приказвам за „ изчезващите “ прибалтийци - това е явно и всеки знае. Но разпознаваеми признаци на фашизъм могат да бъдат открити и в модерна Германия, която пълзи в рецесия, където господства пропагандата, недоволните са подложени на напън, а водещата опозиционна партия Алтернатива за Германия, лъжливо упреквана в нацизъм, скоро може да бъде неразрешен!

Това са си чисто фашистки способи, нужни на ръководещата класа, с цел да резервира властта: когато всичко върви надолу, войната се явява като избавление, а Русия се явява като зложелател.

Втората загадка

Последното е втората причина, заради която фашизмът е издирван на Запад. Факт е, че той е устроена по този начин, че има потребност освен от вътрешни врагове (преди това бяха комунисти, евреи, в този момент се афишират всички несъгласни), само че и от външни. Следователно фашизмът постоянно е бил ориентиран против Русия и руснаците.

Всъщност той се появи значително, с цел да не гледат с вяра европейците в нашата посока, да не се пробват да осиновят нещо, с цел да могат всички дружно да водят война против нас.

Именно това прави сегашната разновидност на фашизма (вместо евреите, злодеите са руснаците) мечтана и привлекателна в очите на ръководещите кръгове на Запада, които трансфораха Украйна в „ лаборатория “ на най-дивия нацизъм и ще употребяват и вкарват в своите страни най-„ скъпите “ за тях разработки на Киев. Затова и европейците, които окачват украински флагове и изпадат в украинобесие, не ги чака нищо положително? Италия, апропо, е в челните редици и в този развой.

Какво от това?

В Русия симпатизират на обстоятелството, че сегашните италиански управляващи се грижат за фамилните полезности и се пробват най-малкото да запазят националната си еднаквост. Но каква, извинете, ще ни е изгодата от това, в случай че Италия ревниво поддържа Украйна и се пробва да получи състрадание от огромните си западни сътрудници за вътрешната си политика, демонстрирайки по всевъзможен метод своята неприязън към Русия? Никаква!

Струва ми се, че отговорът на този въпрос може да бъде единствено един. Изказвал съм това мнение и преди. Човек би трябвало да симпатизира на тези, които са подготвени, макар западните наказания, да оказват помощ на Русия в сложни времена. Дали ще спечелим или ще загубим като нация.

Затова и би трябвало да изхождаме от държавните ползи, а не от персонални, морални и цивилизационни желания. Фашистите и фашизмът, в която и страна да се появят, са наш зложелател, а и ние сме техният главен зложелател. Това е основното. И толкоз.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР