Възраждане ще отидат на разговори с всички партии, но ще

...
Възраждане ще отидат на разговори с всички партии, но ще
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Възраждане ще разговаря с партиите, но ще подкрепи само свой кабинет

" Възраждане " ще отидат на диалози с всички партии, само че ще поддържат единствено тяхно лично държавно управление. Това съобщи пред определеният за народен представител от партията Цончо Ганев.

" Ще отидем на диалози, както бяхме канени от ГЕРБ и Политическа партия в предходните парламенти и ходихме, по този начин ще отидем и в този момент, ще отидем и на вторите диалози с ПП-ДБ, в случай че бъдем поканени. Там отиваме с ясни и точни условия, с цел да получат нашата поддръжка - България да не влиза в еврозоната, България да предоговори изискванията за нашето участие в Европейски Съюз. Друго главно нещо е прекъсване на изпращането на оръжия в Украйна ", сподели той. 

Единственото държавно управление, което ще подкрепим, е държавно управление на " Възраждане ", още веднъж акцентира той. Каза още, че партията му ще гласоподава срещу бюджета, който ще внесе служебният кабинет.

" Това минава през политики, с цел да може да се влезе в еврозоната. Те споделят, че ще има 3% недостиг . За да стигнем до 3% недостиг, а той в този момент е 7%, би трябвало да орежем помощите за бизнеса - това желаят да прокарат с бюджета ".

От " Възржадане " към този момент внесоха в Народното събрание 590 000 подписа за референдума за запазването на българския лев. В допитването е заложено влизането в еврозоната да се отсрочи с 20 години - до 2043 година

" Влизането в еврозоната е на пръв взор нещо, което става елементарно, само че няма механизъм за излизане от нея. За да се вземе решение за влизане в еврозоната, би трябвало да бъде питан българският народ. Договорите, които България е подписала с Европейски Съюз, ни задължават да влезем, само че няма закрепени дати. Пропуска се от всички критици на референдума да упоменат, че в края на предходната година Румъния отсрочи до 2029 година влизането в еврозоната ", сподели Цончо Ганев.

Посочи, че в случай че референдумът стигне до гласоподаване в Народното събрание , никой няма да може да поправя нито въпроса, нито датата за присъединение. " Възраждане " са се съветвали с конституционалисти и съгласно тях няма нищо неправилно в допитването и то не опонира на главния закон. Ганев счита обаче, че " евроатлантическото болшинство евентуално ще направи всичко допустимо да саботира вота на 600 000 души ".

" Ще проведем референдума и имам вяра в силата и духа на българина, че ще отиде и ще гласоподава и щ дефинира желае или не желае да влиза в еврозоната ".

" Възраждане " е единствената партия, която не се занимава с пазаруване и пласиране на гласове и продължава да пораства, означи Ганев.

" Нашият електорат се усилва от гласоподавателите на тези партии, които изясняват, че ние сме огромното зло. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР