Възраждане ще има най-много председатели на комисии в Общинския съвет

...
Възраждане ще има най-много председатели на комисии в Общинския съвет
Коментари Харесай

„Възраждане” взе 5 комисии в Общинския съвет във Варна, ПП-ДБ и „Алтернативата” – по 4

„ Възраждане ” ще има най-вече ръководители на комисии в Общинския съвет във Варна, откакто съветници на партията оглавиха пет комисии. ПП-ДБ и „ Алтернатива ” ще имат ръководители на по четири комисии, Българска социалистическа партия – на две, а „ Левицата! ” – на една. ГЕРБ се отхвърлиха да издигат номинации, като Тодор Балабанов съобщи, че оставят на болшинството да поеме отговорност за ръководството на Варна.

За съвсем всички комисии бе повдигнат единствено по един претендент за ръководител, като единственото изключение бе за здравната комисия. Първоначално изборът не се състоя поради липса на номинации. При втория опит бяха препоръчани юристът Мария Тодорова („ Левицата!) и дипломираният доктор Янко Станев (СДС), който самичък издигна кандидатурата си. Тодорова бе определена с 32 гласа „ за ”, до момента в който Станев получи 12.

Финансовата комисия, в която членуват повече от половината общински съветници, бе управлявана от регионалния координатор на „ Продължаваме промяната ” и шеф на менинг организация Николай Стефанов.

Другите ръководители от групата на ПП-ДБ са финансистът Йордан Кателиев, който оглави „ Собственост и стопанство ”, оперният артист Евгений Станимиров поема „ Опазване и възпроизводство на околната среда ”, а отпред на антикорупционната комисия застава IT експертът Михаил Луков. Той се показа като герой против неправдите, който от 15 години върви по митинги и към този момент има подаден сигнал до прокуратурата.

4 председателки места има новосформираната група „ Алтернативата ”, която с 9 съветници от „ Алтернативата на жителите ”, Има Такъв Народ и „ Свобода ”, ще е най-голямата в локалния парламент. Адвокатът Иво Балчев оглави „ Архитектура и градоустройство ”, а отпред на „ Наука и обучение ” застана Владислав Бакалов, който е административен шеф в кораборемонтен цех. Кандидатът за кмет на Има Такъв Народ Ивайло Костадинов ще ръководи „ Европейски въпроси и интернационално съдействие ”, до момента в който транспортната комисия ще бъде ръководена от Георги Кулински, който има компания за ресторантьорско и хотелиерско съоръжение.

„ Възраждане ” получиха председателските места на три непрекъснатите комисии. „ Туризъм, търговия и рекламна активност ” се поема от юриста Галина Иванчева, „ Обществен ред и сигурност и сигурност на придвижването ” – от дипломирания зъботехник и часовникар Дилян Григоров, а „ Младежки действия и спорт ” – от Георги Георгиев, който е национал по бойни спортове. Николай Костадинов и Светослав Йорданов застават отпред надлежно на „ Структури и общинска администрация ” и на „ Наблюдателна комисия ”.

Зорница Василева от Българска социалистическа партия оглави обществената комисия, а съпартиецът й Димитър Чутурков – комисията по просвета.

Заради неналичието на номинации не бяха определени ръководители на комисиите „ Благоустройство и комунални действия ”, „ Правна комисия ” и „ Изработване на план за Правилник за организацията и активността на Oбщински съвет – Варна ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР