Възраждане“ сезира Комисията за противодействие на корупцията и управителя на

...
Възраждане“ сезира Комисията за противодействие на корупцията и управителя на
Коментари Харесай

``Възраждане`` внесе сигнал в антикорупционната комисия срещу бившия благоевградски депутат Андрей Гюров 



„ Възраждане “ сезира Комисията за противопоставяне на корупцията и шефа на Българската национална банка Димитър Радев поради хипотетичен спор на ползи на подуправителя на Българска народна банка, някогашният благоевградски народен представител, Андрей Гюров. Това разгласи депутатът от „ Възраждане “ Димо Дренчев.

Дренчев твърди, че Андрей Гюров по едно и също време е в управлението на " Продължаваме промяната " и подуправител на Българска народна банка, като взел участие и в предизборни събития.

„ Възраждане “ подлага на критика Гюров и за това, че е в управлението на организацията " Балкански-Паница институт за научни проучвания ".

„ Тази неправителствена организация прави в това число комерсиална активност, което не може да бъде без позволение на управителния съвет на Българска народна банка. Искам да не останат противоречиви въпроси - бил ли е той в спор на ползи, бил ли е в несъответственост. Ако е бил, да бъдат взети ограничения, в случай че не е бил, да се почисти името на Българска народна банка, с цел да не стои този въпрос провесен. И да се почисти последната информация, която сме подали - за присъединяване му и в търговски сдружения ", сподели Дренчев.

Преди два месеца Андрей Гюров изясни, че няма никакъв проблем, защото е подал оставка от управлението на " Продължаваме промяната " - незабавно откакто е определен на поста в Българска народна банка, а съгласно устава на партията оставката поражда неотложно деяние.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР