Възраждане се обявиха против зона Малък ринг в София.От 1

...
Възраждане се обявиха против зона Малък ринг в София.От 1
Коментари Харесай

Възраждане се обявиха против зона Малък ринг в София

" Възраждане " се оповестиха срещу зона " Малък кръг " в София.

" От 1 декември 2023 година влиза в действие възбрана за влизане в центъра на София на остарели коли, която ще важи от декември до края на февруари, реши в края на предходната година Столичният общински съвет (СОС) с приемането на отчета за промени в Наредба за основаване на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на Столична община. Вносители са общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС, а ПП-ДБ-СС са обезпокоени само, че нямало осведомителна акция, само че другояче поддържат мярката ".

Това декларира общинският консултант от " Възраждане " Деян Николов от чиято партия се афишират за отпадне на възбраната за навлизането на по-стари коли в центъра на София.

" От „ Възраждане “ сме безапелационни, че тази мярка е дискриминационна и нелепа. Няма да докара до действително възстановяване на качеството на въздуха в София, а е евентуално и да го утежни, когато на старите коли се постанова да изминават повече километри, с цел да обиколят центъра и по този начин ще замърсяват повече ", споделя Николов.

Общинският консултант отбелязва, че това е първа крачка, която визира към 20% от колите или 50 000 коли, само че ще последват и втори и трети стадий, които ще обзет почти от 40% до 60% от колите, като най-старите ще имат възбрана за влизане в регион с размерите на Зелената зона. " Създаването на сходни кръгове със забрани за повече от половината коли в София е сегрегация на столичани съгласно приходите и надлежно опциите им да употребяват по-нов и безценен автомобил ", счита съветникът.

От партията му се афишират изрично срещу сходни бутафорни ограничения и ще внесат в Столичния общински съвет предложение за цялостното отпадане на възбраната.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР