Възраждане се надява да получи подкрепа от необходимите 122 депутати

...
Възраждане се надява да получи подкрепа от необходимите 122 депутати
Коментари Харесай

Възраждане чака подкрепа за прескачане на ветото

" Възраждане " се надява да получи поддръжка от нужните 122 депутати за превъзмогването на президентското несъгласие, въпреки и да готви някои корекции в текстовете. Това стана ясно от коментар на Петър Петров в парламентарните коридори.

Той упорства, че се предлага възобновяване на самостоятелния съд и да го извадят от зависимостта на прокуратурата. " Законопроектът ще мине още веднъж през правната комисия и още веднъж ще пазиме тази позиция, а болшинството народни представители ще реши. Ще ни даде опция да създадем и съответните допълнения, тъй че да отрази и механизмът за следствието, който действаше до 2009 година и да го възстановявим ", сподели той. Щели да опровергават и претекстовете на Румен Радев, че се връщат обратно. " След като приехме тези задължения какви са резултатите? Прокуратурата овладя следствието и го използваше за политически поръчки ", стимулира той промените.

Според него изваждането на следствието от прокуратурата ще срещне поддръжка от болшинството депутати. 

Още не е постъпила публична покана за диалози по конституционната промяна от ПП-ДБ. " Ще присъстваме на всички срещи, на които ни поканят, тъй като това е парламентарна народна власт, с уточнението, че се надявам техни представители да не нахълтват още веднъж в нашата стая ", сподели той, напомняйки за " гостуването " на Кирил Петков преди седмица.

" Проблем в България е, че постоянно имаме една фигура, която е без контролна и стои най-отгоре, и пречи на правомерното практикуване на законни процедури. Очевидно, че би трябвало да се заеме с контрола на тази фигура, да орежем пълномощията й, които въздействат директно върху оперативната активност и следствие, или да няма такава фигура. За мен би трябвало сериозен спор ", изясни Петров. 

Според него даже и да няма такава фигура, " в случай че това не усъвършенства справедливостта, най-малко ще отговори на публичните упования ".  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР