Възраждане“ са се срещнали с руската посланичка Елеонора Митрофанова на

...
Възраждане“ са се срещнали с руската посланичка Елеонора Митрофанова на
Коментари Харесай

Петков и Костадинов се замерят с Митрофанова като със снежни топки на Шипка

„ Възраждане “ са се срещнали с съветската посланичка Елеонора Митрофанова на 1 март, заяви министър председателят Кирил Петков на днешния парламентарен надзор.

Изказването му беше в отговор на народния представител от „ Възраждане “ Цончо Ганев, който упрекна държавното управление, че не пази националния интерес, като поддържа глобите против Русия.

„ Когато съветската посланичка употребява обидни думи против българските институции, аз я привиках и получих нейното опрощение за разлика от вас. На 1 март сте се срещнали с нея и не знам какво сте си говорили, само че очевидно не е, с цел да изискате опрощение, когато наскърбява българските институции “, отвърна му министър председателят.

„ И ще ви кажа нещо, което мен персонално ме учуди. Посланик Митрофанова удостовери за вашата среща на 1 март и се чудя дали сте съумели да отбраните българския интерес там, или сте го продали “, съобщи Кирил Петков.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов призна в коридорите на Народното събрание за срещата с Митрофанова. Тя обаче била неофициална, акцентира той.

Провела се на 1 март по време на концерт за националния празник, а тематика на диалога посред им е била обезпечаване на сигурността на нашите сънародници в Украйна, посочи Костадинов.

Според него изнесената от премиера Кирил Петков информация за такава среща цели да се създадат внушения.

От „ Възраждане “ обмислят внасяне на избор на съмнение към държавното управление, уточни още Костадинов: „ Вот на съмнение, повярвайте ми, ние ще желаеме, и този избор на съмнение ще бъде доста скоро. “
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР