Възраждане са поканили ПП-ДБ да се включат в искането на

...
Възраждане са поканили ПП-ДБ да се включат в искането на
Коментари Харесай

ПП-ДБ отказали да подкрепят вот на недоверие към служебния кабинет


" Възраждане " са поканили ПП-ДБ да се включат в настояването на избор на съмнение в служебното държавно управление, само че са получили отвод.

" 67 подписа са положени под оферти от " Възраждане " и подсилен от " ИТН " и Българска социалистическа партия избор на съмнение ", разгласи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в коридорите на Народното събрание. 

" Обърнахме се и към ПП-ДБ, които настояват, че са срещу служебния кабинет, тъй като е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че и на ПП-ДБ също, тъй като вътре има техни представители. ПП-ДБ не подписаха, отхвърлиха ", описа Костадинов.
 Лидерът на Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов Снимка: Николай Литов
По-рано председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че дружно с " Възраждане " ще внесат избор на съмнение, в случай че президентът не смени служебния министър председател Димитър Главчев.

От групата на " ИТН " също са се подписали, макар че по-рано през днешния ден депутатката Павела Митова разгласи, че има решение на Конституционния съд, което опонира на подобен вид избор на съмнение.

" Ако някой има някакви подозрения в нашия избор, постоянно може да се обърне към Конституционния съд. Конституцията ни разрешава да внесем подобен избор на съмнение ", добави Костадинов. 

" Безпрецедентна политическа интервенция в работата на служебното държавно управление. То би трябвало да е отделено от всяка една политическа мощ. Смятаме, че това държавно управление би трябвало да подаде оставка и да бъде назначен нов кабинет. Изборите са след 7 седмици, за това време най-спокойно може да се направи още един длъжностен кабинет ", сподели още Костадинов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР