Възраждане с трибуна в парламента. Темата е дневният ред на

...
Възраждане с трибуна в парламента. Темата е дневният ред на
Коментари Харесай

Възраждане ще сезира българските и европейските институции заради вота от Турция

" Възраждане " с естрада в Народното събрание. " Темата е дневният ред на днешното съвещание - чуванията на изпълнителния шеф на Ивайло Филипов и ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова. От " Възраждане " установихме, че подаваните заявлени онлайн са лъжливи. Подадохме тъжби до прокуратурата и до ЦИК. Изслушванията демонстрираха бездействията на държавните институции. Тези изборни измами не се организират за първи път ", съобщи Петър Петров, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Той напомни, че са подали тъжби на изборите на 2 октомври. " Темата на двете чувания беше да получим информация какви ограничения са подхванати. Не чухме за такива. Българските институции бездействат, в лицето на Информационно обслужване " и ЦИК ", сподели Петров.

" Голяма част от подалите заявки българи не са дали своят вот. Те не са се намирали на територията на страните, за които са подали ", уверен е той.

" Очаквахме да чуем какво ще се предприеме, само че разбрахме, че от ЦИК се произнасят за всички парламентарни групи, само че не и за “Възраждане ", разяснява депутатът.

" След тези извършени чувания, поради неналичието на отговори, ние ще сезираме българските и европейските институции за непрозрачността на работа " Информационно обслужване " и ЦИК по отношение на изборния развой в Турция ", добави той.

Надяваме се българските институции да си свършват работата, а ЦИК, която взема решение да си свърши работата, този път да вземе ограничения, посредством които да бъдат взети ограничения, с които да бъде нараснало доверието в изборния развой ", сподели още Петър Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР