Възраждане“ продължават усилията си за запазване на енергийните мощности в

...
Възраждане“ продължават усилията си за запазване на енергийните мощности в
Коментари Харесай

Възраждане: Трябва да защитим централите в Маришкия басейн

„ Възраждане “ не престават напъните си за опазване на енергийните мощности в Маришкия басейн, съобщи депутатката Искра Михайлова.

 

" В тази връзка организираме среща в Раднево в понеделник и сме поканили представители на Министерството на енергетиката, които са удостоверили присъединяване в срещата ", сподели тя. Очаква се в нея да вземат участие и представители на КТ " Подкрепа ".

 

" В момента трите ТЕЦ-а в Маришкия басейн и рудниците генерират потенциал съвсем колкото АЕЦ. Това е мощ, от която България не може да си разреши да се лиши ", акцентира Михайлова. Този проект планува загуба на 12 хиляди работни места до 2026 година единствено в Старозагорския район и още 15 хиляди работни места до 2038 година. За това няма една дума в Плана за възобновяване, посочи Искра Михайлова.

 

В Комисията по енергетиката откри място предлагането на „ Възраждане “ в Националния проект за възобновяване и резистентност в частта, в която ние желаеме да отпаднат текстовете касаещи съкращаването на въглищните мощности в България с 40% по отношение на 2019 година и текстовете, които касаят извеждането на битовите консуматори на свободния пазар на електрическа енергия. Ние чакахме да получим поддръжка в комисията по енергетика, защото в месеците, да не кажа годините, това което беше заявявано от политическите сили, че всички ние политиците би трябвало да се борим за опазване на работните места, за въглищните мощности и за енергийна самостоятелност, само че де факто това не се случва.

 

Предложението остана неподкрепено от другите представители на политически партии, като се изключи членовете на " Възраждане ". В тази връзка ние вършим това послание, с цел да заявим, че ние ще продължим да пазиме тази наша позиция, сподели още депутаката от " Възраждане ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР