Възраждане представиха справка на МВР за пожар в АЕЦ КозлодуйИмало

...
Възраждане представиха справка на МВР за пожар в АЕЦ КозлодуйИмало
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Имало е пожар в АЕЦ Козлодуй

Възраждане показаха информация на Министерство на вътрешните работи за пожар в АЕЦ Козлодуй

Имало е пожар в АЕЦ Козлодуй. Това разгласи на брифинг в Народното събрание водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов. За случая партията сигнализира още предходната седмица, само че тогава стана ясно, че вицепремиерът Асен Василев не е бил осведомен, а социалистът Драгомир Стойнев остро реагира на казаното от Възраждане, съобщи.

От брифинга на Костадинов стана ясно още, че през вчерашния ден е разпоредена инспекция за случай в АЕЦ "Козлодуй ". "Възраждане " заподозря, че съзнателно е скрита информация от държавните органи. В уеб страницата на Министерство на вътрешните работи обаче е оповестено, че има сигнал за случай в Пети блок. Костадинов напомни, че предходната седмица Стойнев споделил, че е приказвал с човек от централата и е убеден, че няма случай. "Ние му имаме вяра, само че някой го е подвел ", акцентира Костадин Костадинов.

Между втора и трета степен е случаят в централата, по думите му. Защо информацията не е предоставена на управлението на страната, недоумява обаче Костадинов. От партията похвалиха работата на работа Пожарна сигурност. "Когато ние приказваме - приказваме истината ", посочи Костадин Костадинов.

Съобщение на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи от 25 май гласи, че на 24.05.2022 година в 09:46 часа в ОЦ при РДПБЗН - Враца е получен сигнал за пожар в Главна циркулационна помпа № 3, в хермозоната на V енергоблок, на територията на електропоизводство-2, на площадката на АЕЦ "Козлодуй ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР