Възраждане почти удвояват броят на спечелените гласове в сравнение с

...
Възраждане почти удвояват броят на спечелените гласове в сравнение с
Коментари Харесай

Откъде дойдоха част от гласовете за Копейкин?

Възраждане ” съвсем удвояват броят на извоюваните гласове спрямо този от вота на 14 ноември предходната година. Това сочат данните от exit poll на организация „ Галъп ”.

Според разбивката най-вече от новите гласове идват от досегашни симпатизанти на „ Продължаваме Промяната ” (17%). Партията на Костадин Костадинов е привлякла и 9 на 100 от гласувалите за Има Такъв Народ на предходните избори, както и на 5% от към този момент някогашни поддръжници на Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

Разбивката на „ Галъп ” демонстрира още къде се пръснаха част от гласовете, които „ Продължаваме Промяната ” получиха на предишните избори. По 7% са отишли при „ Възраждане ” и „ Български напредък ”, по 6% - при ГЕРБ и Демократична България, 5 на 100 – при Българска социалистическа партия, 3% - при Движение за права и свободи и 2% - при Има Такъв Народ.

Резултатите сочат, че за 11 месеца партията на Кирил Петков и Асен Василев е изгубила 1/3 от своите симпатизанти.

51% от симпатизантите на „ ИТН ” и този път са дали гласа си за тях. 14 на 100 от досегашните им поддръжници обаче в този момент са подкрепили Политическа партия, 11% - „ Възраждане ”, 5% - „ Български напредък ” и 4% - Българска социалистическа партия.
ТЕМА преди 9 минути 149 преди 9 минути 215 преди 18 минути 1323
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР