Възраждане отива на изборите без знакови лица като Пламен Пасков, 

...
Възраждане отива на изборите без знакови лица като Пламен Пасков, 
Коментари Харесай

Костадин Костадинов или гони всички, които дори бегло биха могли да го засенчат, или просто отблъсква умните хора

Възраждане отива на изборите без знакови лица като Пламен Пасков,  Елена Гунчева, Румяна Ченалова и Цвета Галунова

За мен една от огромните изненади на тези другояче скучни, задаващи се избори е неочакваното овакантяване на листите на едно от знаковите лица на гражданската квота на Възраждане - доктор Пламен Пасков. Вместо с Възраждане той разгласи, че ще взе участие в листите на коалиция " Справедлива България ".

Защо ме изненада?

Защото помня Пламен Пасков още, когато бях младеж и писах постоянно в " Български националистически конгрес ". Става въпрос за годините преди 2008-2009, когато форумите изпълняваха значително функционалността на фейсбук мненията и групите през днешния ден. Тогава ми направи усещане, че измежду всевъзможни хаховци, скандалджии и пубери, които те псуват за най-малкото разминаване в мненията, някакъв консуматор на име Пламен Пасков се държи възпитано, умерено и постоянно общително. Вижданията ни се разминаваха диаметрално - той русофил, аз русофоб, а спорихме обикновено и умерено. От тогава го запомних, несъмнено са минали 15-16 години.

Та, на фона на до момента напусналите Възраждане знакови лица той ми се коства най-неконфликтен и спокоен. Някой, който нито влиза в партийни интриги, нито взе участие в битки за власт и позиции. Беше най-разпознаваемото лице във Възраждане след Костадинов, с над 100,000 почитатели онлайн, като това прави неочакваното му овакантяване меко казано необичайно. Същото се случи към този момент с всички други разпознаваеми лица в листите им - Елена Гунчева, Румяна Ченалова, Цвета Галунова, в този момент Пасков. Още причини към тезата, че Костадинов или гони всички, които даже незадълбочено биха могли да го засенчат, или просто отблъсква хората, които се приближат и срещнат задоволително с него.

Теза, която също съответствува с персоналните ми усещания от другарство още преди години пък с Костадинов. Пак единствено онлайн, като с Пасков, само че с таман противоположното усещане за невротичен, полу-истеричен нарцисист, който не понася друго мнение или това да не е прав. От тази позиция с Пасков бяха като две цялостни противоположности и може би изяснява ненапълно за какво са се разделили.

*Кристиян Шкварек, историк и анализатор
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР