Възраждане“ организира протест за запазване на българския лев и срещу

...
Възраждане“ организира протест за запазване на българския лев и срещу
Коментари Харесай

„Възраждане“ организира на 3 декември протест за запазване на българския лев и срещу приемане на еврото

„ Възраждане “ провежда митинг за опазване на българския лев и против приемане на еврото, оповестиха от пресцентъра на партията. Протестът ще се състои на 3 декември от 12:00 часа на пл. „ Народно заседание “.

Поводът е стремежът на българските политици да вземат решение, което визира генерации българи, без да се съобразят с актуалната икономическа обстановка в страната ни, показват от „ Възраждане “ и означават, че България не е подготвена да стане част от еврозоната.

От партията разясняват, че България може да одобри еврото в този момент или „ напълно хипотетично след 500 години “ и с това няма да наруши контракта от Маастрихт, тъй като в него не е записана точна дата и всяка страна има право да реши по кое време и по какъв начин да одобри общата валута.

Очевидно е, че това да се присъединим към еврозоната е решение, което българските политици се пробват да вземат преждевременно и под напън, считат от „ Възраждане “ и заключват, че „ този напън е извън и разумно той идва от Европейската централна банка “.

След консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление, от „ Възраждане “ оповестиха, че ще създадат предприемчив комитет за събиране на подписи за референдум за влизане на България в еврозоната. На срещата с президента на 9 ноември от партията споделиха и какъв ще е въпросът, който ще предложат за референдума – „ Съгласни ли сте българският лев да се резервира като публична валута в България до постигане на 90 % от средноевропейските приходи? “.

Преди това от „ Възраждане “ поканиха на диалози по тематиката останалите парламентарни групи. Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че са се отзовали две политически сили – ГЕРБ-СДС и „ Български напредък “, като и двете  изрично са отказали да поддържат концепцията за референдум за участието на страната ни в еврозоната.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР