Възраждане официално изключи Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов

...
Възраждане официално изключи Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов
Коментари Харесай

Искра Михайлова взе постовете на изключения Николай Дренчев в групата на Възраждане

" Възраждане " публично изключи Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов както от парламентарната група, по този начин и от партията, съобщи кореспондент на " Фокус " . Тримата понесоха политическа отговорност поради случилото се в Столичния общински съвет през вчерашния ден. 

Решението на групата бе прочетено от председателстващия парламентарното съвещание Росица Кирова. 

Припомняме, че част от общинските съветници на " Възраждане " ( бел. от ред. - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова) гласоподаваха в поддръжка на претендента за ръководител на СОС, като с гласовете си способстваха за неговото избиране. 

По-рано денем Костадин Костадинов съобщи, че на вътрешно събиране на партията е било решено тримата депутати да подадат оставката си като депутати поради това, че те отговаряли за избора на общинските съветници отцепници. Дренчев, Русчев и Арангелов обаче отказали. Това докара до насилственото им изключване от групата на " Възраждане ", а след това и от партията. 

Към този миг тримата остават народни представители, само че от през днешния ден нататък ще бъдат самостоятелни. Те изгубиха и местата си в комисите, в които членуваха.

Искра Михайлова пък ще поеме поста на учредителен секретар на партията и секретар на парламентарната група. До момента той беше заеман от Николай Дренчев, който до неотдавна бе и претендент на " Възраждане " за ръководител на Комисията за спецслужбите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР