Възраждане“ обяви номинацията си за шеф на Комисията за противодействие

...
Възраждане“ обяви номинацията си за шеф на Комисията за противодействие
Коментари Харесай

От Възраждане обявиха кандидатура за шеф на КПКОНПИ

" Възраждане “ разгласи номинацията си за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Лидерът на „ Възраждане” Костадин Костадинов оняви, че оферират Бойко Атанасов за ръководител на КПКОНПИ.

" Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправяни никакви условия. В предишното, когато е ставало въпрос за заемане на избрана позиция, която би могла да въздейства на преследването на корупцията, по отношение на мен са поставяни условия поради които в никакъв случай не съм се съгласявал да поема задължения ", изясни Атанасов.

Той уточни, че за него е доста значимо да има нулева приемливост към корупцията. " Винаги съм бил праволинеен и не съм търпял незаконни дейности, налагане на правила на работа. Единственото, което ще ме води в работата е да се преследва с всички законови средства всички вероятни корупционни закононарушения, които се преследват в КПКОНПИ ".

Според Костадинов не е редно министър-председател да номинира ръководител на КПКОНПИ. " Да предлагаш ръководител на комисия, която би трябвало да преглежда теб самия и да преследва теб самия, това не е редно. Даже беше безусловно ненормално да ни питат бихме ли подкрепили претендент на държавното управление. Бойко Рашков е доста добър министър, това е оценката на " Възраждане ". За нас той е единственият добър министър в това ръководство, само че няма по какъв начин да бъде препоръчан от същото това ръководство за ръководител на тази извънредно значима комисия ", счита Костадинов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР