Възраждане издига депутата Деян Николов за кмет на София, с

...
Възраждане издига депутата Деян Николов за кмет на София, с
Коментари Харесай

Възраждане издига Деян Николов за кмет на София с план за поне 15 съветници в СОС

" Възраждане " издига депутата Деян Николов за кмет на София, с желанието да влезе за първи път в Столичния общински съвет.

Костадин Костадинов разгласи партията си за " втора и бореща се за първа " политическа мощ, като сложи за цел на Деян Николов да стигне до балотаж и да го завоюва. Николов ще е и лидер на листа на общинските съветници, като Костадинов изиска " Възраждане " да получи най-малко 15 места в СОС - т.е. 25% от общия състав на съвета.

За съпоставяне - на парламентарните избори през април партията завоюва 16,3% в най-силния си регион в София, 25 МИР.

Николов е секретар на Възраждане София, член е на парламентарната група на партията. Официалната му биография показва, че е икономист по обучение, само че професионалният му опит беше показан без доста елементи. Работил е в областта на логистиката, статистиката и бизнес разбора, като се твърди, че е работил за " най-големите компании в света " - без да се показва кои са те.

През 2022 година стана прочут като един от членовете на партията, пробвали да записват марка " ".

Той се показа като един от хората, които " интензивно управлява процеса за събиране на подписката за опазване на българския лев ".

Това не е първият случай, в който " Възраждане " вършат опит да пробият в ръководството на София.

През 2019 година те издигнаха различен собствен представител Николай Дренчев, който тогава взе едвам 0.61% от гласовете на столичните гласоподаватели - по-малко и от листата за общинските им съветници, която събра 1.08% (4343 гласа). Година по-късно обаче партията съумя да влезе в Народното събрание.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР