“Възраждане и ИТН дадоха съвместен брифинг в Народното събрание по

...
“Възраждане и ИТН дадоха съвместен брифинг в Народното събрание по
Коментари Харесай

Петър Петров от “Възраждане”: Коалицията ГЕРБ – ПП-ДБ – ДПС не спира да нарушава Конституцията на България

“Възраждане ” и Има Такъв Народ дадоха взаимен брифинг в Народното събрание във връзка следващото нарушение на Конституцията и бруталното тъпчене на всички правила и правила за организация на правовата, демократична страна.

Петър Петров от “Възраждане ” съобщи, че обединението ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС не стопира да нарушава Конституцията на България, не стопира да нарушава законодателството и Правилника за организация и активността на Народното събрание и да погазва всички правни и морални правила . Това оповестиха от политическата мощ. 

“Пореден апотеоз за това е, че преди малко бе включен за разглеждане в днешната стратегия законопроект, с който, в действителност се вършат промени на измененията на Конституцията на Република България. И това изключително, експресно и стремително ще бъде прегледано и признато от обединението през днешния ден, в нарушаване на законите и Конституцията. След като експресно и стремително тези следващи неспособно направени промени в Конституцията на Република България бяха импортирани оня ден, през вчерашния ден експресно бяха прегледани в Правна комисия и през днешния ден ще бъдат прегледани в пленарна зала като част от законопроект, с който нямат безусловно нищо общо. Ние от “Възраждане ” и Има Такъв Народ сме срещу тази процедура на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи да нарушават и да поругават Конституцията, по тази причина внасяме една поредност от претенции за оповестяване на противоконституционност на тези закони, които считаме, че са признати в нарушаване на главния закон ” , съобщи Петър Петров.

Той добави, че първото искане, което ще се внесе в Конституционния съд, подписано от парламентарните групи на “Възраждане ” и Има Такъв Народ засяга противоконституционната активност на това Народно заседание да приема закони на две гласувания в едно пленарно съвещание, макар че са направени претенции за промени и са декларирани такива от страна на народни представители. Но това право им е било отнето със силата на гласовете на болшинството.

“Коалицията сред тези три партии прави всичко, с цел да прокара това, което тя желае, даже в случай че би трябвало да нарушава Конституцията, следващ образец, за което ще видите единствено след няколко минути. Промените на измененията на Конституцията на Република България, с които сглобката е решила да възкреси Висшия правосъден съвет, Пленума и двете колегии към него, закрити единствено преди месец, ще бъдат прегледани и признати в Пленарна зала, като в този момент заявяваме, че ще апелираме и този, за следващ път, неблаговиден Законопроект, който следва да бъде признат ” , съобщи на брифинга Петров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР