Възраждане“ и Има такъв народ“ внасят съвместна жалба в Конституционния

...
Възраждане“ и Има такъв народ“ внасят съвместна жалба в Конституционния
Коментари Харесай

Възраждане и ИТН с удар - внасят обща жалба до КС за промените в Конституцията

" Възраждане “ и " ИТН “ внасят взаимна тъжба в Конституционния съд против измененията в Конституцията, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха. Те за цялостното творчество получиха голяма двойка. Знаете доста добре, че това не е мнение единствено на двете на парламентарни групи, това е мнение на всички професионални гилдии, в това число на обичаната им Венецианска комисия “, съобщи Тошко Йорданов.

За разлика от президентската институция, двете парламентарни групи слагат измененията в правосъдната власт като ядро на тяхната тъжба.

" Ние оспорваме сърцевината на конституционните промени, а точно тези в глава " Съдебна власт “. Считаме, че по този начин, както бяха оповестени, че са най-важната част за съществуването на тази сглобка, по този начин също това, което те направиха, което е неспособно, некадърно и опонира на главния закон в страната, следва да бъде оспорено в целокупност “, съобщи Петър Петров.  

Запитани за какво Българска социалистическа партия не вземат участие в жалбата, двете парламентарни групи разясниха, че не знаят. Те не са уведомили авансово петата политическа мощ.

Костадин Костадинов разгласи, че " Възраждане “ ще има собствен претендент за парламентарен арбитър. Името му обаче не бе разкрито. То ще стане ясно по-късно денем. От Има Такъв Народ обаче няма да издигат своя кандидатура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР