Възраждане и Има такъв народ ще обжалват всяка една от

...
Възраждане и Има такъв народ ще обжалват всяка една от
Коментари Харесай

Възраждане и Има такъв народ ще обжалват всяка една от промените в основния закон

" Възраждане " и " ИТН " ще апелират всяка една от измененията в главния закон. Още през днешния ден те изпращат сигнала си до Конституционния съд.

Това обявиха представители на две партии на брифинг в Народно събрание.

Документът е 40 страници и включва аргументация по всяка една точка, като се концентрира главно над измененията в правосъдната власт.

" Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, просто тъй като за изцяло творчество получиха голяма двойка. Това не е мнение единствено на двете ни парламентарни групи, а на всички професионални гилдии в региона на правото, в това число и на обичаната им Венецианска комисия, която ги унищожи ", сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов за плана на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

" Ние оспорваме сърцевината на конституционните промени, а точно тези в глава " Съдебна власт “. Считаме, че по този начин, както бяха оповестени, че са най-важната част за съществуването на тази сглобка, по този начин също това, което те направиха, което е неспособно, некадърно и опонира на главния закон в страната, следва да бъде оспорено в целокупност “, съобщи Петър Петров от " Възраждане “.

Тошко Йорданов съобщи, че в случай че жалбата им не бъде прегледана, то това ще потвърди политическо въздействие над съда.

" Сега ще е забавно да забележим има ли политическо въздействие в Конституционния съд в този миг. Знаете, че се пробват да вкарат политически лица като конституционни съдии, което е извънредно доказателство за демократичността на тези нещастници от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ".

Днес в 18,00 часа изтича срокът депутатите да предлагат претенденти за двама конституционни съдии от квотата на Народното събрание.

Костадин Костадинов разгласи, че " Възраждане “ ще има собствен претендент за парламентарен арбитър. Името му обаче не бе разкрито. То ще стане ясно по-късно денем. От Има Такъв Народ обаче няма да издигат своя кандидатура.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР