Възраждане и Има такъв народ няма да подкрепят проектобюджета, предложен

...
Възраждане и Има такъв народ няма да подкрепят проектобюджета, предложен
Коментари Харесай

Възраждане и ИТН няма да подкрепят проектобюджета на Асен Василев. ДПС има условие

" Възраждане " и " ИТН " няма да поддържат проектобюджета, препоръчан от финансовия министър Асен Василев. Това излиза наяве от обособени изявления на ръководителите на двете парламентарни групи Костадин Костадинов и Тошко Йорданов пред БНР.

Аргументите, показани от Йорданов, се отнасят по-скоро до самия финансов министър в сравнение с до оферти от него план.

" Ние няма да подкрепим бюджета на Асен Василев, тъй като той е извънредно несръчен финансов министър. Това е трети малоумен бюджет, който вкарва в страната. Откакто той е финансов министър, ние сме във финансови дефицити, инфлацията, т.е. повишението на цените на всичко е в пъти по-голямо, в сравнение с преди него и хората са в пъти по-бедни ", твърди той.

" Възраждане " насочат сходно политическо обръщение, като Костадинов споделя, че до момента не се е случвало да поддържат бюджет на Василев и това " няма по какъв начин да се случи и трети път ".

Друга партия в Народното събрание обаче е подготвена да го поддържа. Движение за права и свободи ще направи това, само че единствено в случай че в бюджета се впишат категорично предпочитаните планове на всяка една община по този начин, че да се увеличи сензитивно стандартът на живот на хората. Това излиза наяве от прессъобщение на пресцентъра на партията.

Делян Пеевски, който през последните месеци се трансформира в " представител " по всички тематики на властта, а неотдавна е и ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, показва, че желае ясни правила и гаранции, че всички общини ще имат еднакъв достъп до финансов запас.

По-рано своето мнение по въпроса даде и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обаче съобщи, че проектобюджетът би трябвало да бъде модифициран.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР