Възраждане и ДПС влязоха в челен сблъсък в Народното събрание

...
Възраждане и ДПС влязоха в челен сблъсък в Народното събрание
Коментари Харесай

ВЕИ-фирма, свързвана с Доган, доведе до скандал между ДПС и Възраждане

" Възраждане " и Движение за права и свободи влязоха в преден конфликт в Народното събрание поради противоречив план за фотоволтаични съоръжения, зад който се вижда търговски интерес на сдружения към Ахмед Доган.

В пленарната зала бяха поканени жители на казанлъшкото село Кънчево, които стачкуват против даването на възмездно право на градеж на компанията " Джи Ейч Проект " за фотоволтаичен парк с мощ до 50 Mw.

" Съвсем инцидентно евентуално шеф на фирмата-инвеститор е лице, което е в съвета на шефовете на друга компания, чийто притежател на капитала е Топлоелектрическа централа Варна. Към сътрудниците от ПП-ДБ – това не е ли същият обръч от компании, който има и това имение на един почетен ръководител в Росенец? ", попита от трибуната на Народното събрание депутатът Даниел Проданов от " Възраждане ".

Сделката е утвърдена от Общинския съвет в Казанлък, като съгласно Проданов вложителят е употребявал гласовете на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, с цел да получи зелена светлина.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е от ГЕРБ, само че общинският съвет е разграничен сред 7 групи - ГЕРБ (12 гласа), " Алтернативата на жителите " (7), Българска социалистическа партия (6), Движение за права и свободи (5), Възраждане (3), ПП-ДБ (2) и Има Такъв Народ (2).

Йордан Цонев от Движение за права и свободи дефинира като " подправени клевети и подмятания " изказванията на " Възраждане " и самичък се ангажира да изпрати сигнал до прокуратурата, с цел да направи инспекция на договорката за ВЕИ-съоръжението.

От " Възраждане " не оповестиха повече елементи към хипотетичната връзка от фотоволтаиците до Доган, само че инспекция в Търговския указател демонстрира, че евентуално имат поради шефката на " Джи Ейч Проект " Нина Петрова-Кашкина.

Тя е в съвета на шефовете на сдружение на име " Блу Енержи ", в което 50% от акциите принадлежат на " Делта Епсилон ".

" Делта Епсилон " е еднолична благосъстоятелност на " Топлоелектрическа централа Варна ".

Ахмед Доган има 50 на 100 от капитала на централата през общата си компания с Данаил Папазов " Сигма инвестмънт ". Папазов беше министър на превоза в държавното управление на Пламен Орешарски, в което Движение за права и свободи беше съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР