„Възраждане” е категорично против покупката на нови F-16 от САЩ

...
„Възраждане” е категорично против покупката на нови F-16 от САЩ
Коментари Харесай

От „Възраждане” против покупката на F-16 от САЩ

„ Възраждане” е изрично срещу покупката на нови F-16 от Съединени американски щати на тази цена. Това сподели депутатът от партията инж. Николай Дренчев. По думите му се води и следствие по метода, по който е взето решението за покупката и на първите изтребители, пред NovaNews.

„ Разследваме метода, по който е взето решение за покупка на първите F-16 за да пуснем сигнал до прокуратурата. Надявам се тази седмица министърът на защитата да ми даде отговор за процедурата. При първата договорка имаме изхарчени 1 милиард и 256 милиона $ против заричане да дойдат самолети. Нямам нищо срещу техните механически характерности, имаме потребност от тях, само че те биха били отлично допълнение към останалите самолети в авиацията ни, каквито ние нямаме. Интересно е по какъв начин е взето решението за покупката им. Под договорите стои подписа на Каракачанов, който не е специалист. Очевидно някой му е споделил какво да прави. Искаме да забележим с какви претекстове се е действало”, изясни той.

Дренчев добави, че от партията виждат неяснота при първата договорка, като има заплаха това да се случи и при сегашната.

„ Искаме да разберем първия път дали въобще е подписан контракт, тъй като липсват клаузи за неустойки и ясни периоди. Това е просто една призната оферта. Всяка модерна войска има потребност от авиация, която да е съвместима с НАТО. Имаме доста други оферти за закупуване на изтребители. Решението би трябвало да се вземе от специалисти. Вариант е да купим откъдето и да е бойни самолети- съветски, американски, европейски. Те ще стана наши и ще се опълчват на враговете ни”, безапелационен е той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР