Възраждане блокира вота на недоверие за провал на правителството в

...
Възраждане блокира вота на недоверие за провал на правителството в
Коментари Харесай

Възраждане блокира вота на недоверие, крепи кабинета

" Възраждане " блокира вота на съмнение за неуспех на държавното управление в региона на националната сигурност и защитата, иницииран от Българска социалистическа партия и по този метод крепи кабинета. Това съобщи през вчерашния ден зам.-председателят на партията и на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров на брифинг. Той посочи, че настояването за оставка на кабинета е провокирало необятен публичен и медиен интерес. През последните дни получаваме доста въпроси за какво вотът на надоверие не е импортиран към момента в Народно събрание, разясни той.
От Българска социалистическа партия подчертаха, че още с анонсиране на желанието за вота са получили увещание от " Възраждане " и Има Такъв Народ, че ще го поддържат, откакто бъдат готови и разисквани претекстовете за него. Според социалистите макар гръмко декларираните обещания от властта в изискванията на геополитическа неустойчивост и препламващи спорове, рисковете за сигурността порастват. Наред с това българската войска и въоръжените сили се лишават от боеспособност в услуга на непознати ползи.
Според Има Такъв Народ не трябва да се губи нито ден за внасянето на вота и дебатите по него, само че " Възраждане " са отказали това да се случи по време на предизборната акция, изясни Зафиров. От Българска социалистическа партия са получили един образец с подписи, при нужни три. По думите на Зафиров без тези три екземпляра няма по какъв начин да се внесе подобен избор в деловодството на Народно събрание.
Зафиров разясни, че продължава да стои зад това желание и при събиране на нужните подписи, защото техните подписи и тези на Има Такъв Народ не са задоволителни.
" Българска социалистическа партия неведнъж е заявявала, че желае България да има мощна войска, изключително при развиване на събитията в Украйна и Близкия изток. За огромно страдание към този момент десетилетия наред Българската войска, Висш съдебен съвет и сухопътните и военноморски сили не се намират в положението, в което ние, българите, бихме желали да бъдат ", съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев.
" Сключват се неизгодни и пагубни контракти за обособените родови войски. Правителството на сглобката, на тройната коалиция ПП-ДБ,ГЕРБ и Движение за права и свободи, желаят да прокарат нова договорка на същата стойност като със самолетите F-16 за съвсем милиард и половина щатски $. И това, в случай, че българската страна преведе през 2019 година тази сума по сметката на Пентагона и макар контракта България не е получила нито един аероплан ", разясни проф. Гечев.
" Милиард и четиристотин милиона щатски $ се употребяват от хазната на Съединени американски щати и при настоящите лихви по интернационалните заеми, те ще спестят от нашите пари при закъснялото недоставяне на самолетите. Тази година ще бъдат изтеглени 7,5 милиарда лева заеми, които са гласувани в бюджета по високи лихви. И в това време финансираме една от най-богатите страни в света ", пресметна проф. Гечев. Според него са неизгодни и покупко-продажбите с бронестранпортьорите. Българска социалистическа партия е срещу да се подписват ощетяващи страната ни контракти с непознати страни и в същото време българската войска да продължава да деградира.
Зафиров добави, че проблем е и фрапиращият некомплект на армията ни. " Тази година от оповестения банкет на курсанти във военния университет на първо класиране са заети едвам 1/3 от местата. Резонен е въпросът какво се случва и по какъв начин това ще се отрази на командния състав и на въоръжените ни сили. Ускореният развой на продажба на парцели на армията без ясни критерии и ясна оценка също е проблем. На процедура МО през последните месеци се трансформира в организация за недвижими парцели ", разяснява Зафиров. Той даде още образци с прехвърлянето на резиденция " Лозенец " от активите на министерството към Народно събрание, макар че министър Тагарев отхвърля полическите предопределение в МО, положението на преградното оборудване по границата ни, дефицита на гранични служители на реда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР