Възприемането на Биткойн BTC като инвестиция с висок риск и

...
Възприемането на Биткойн BTC като инвестиция с висок риск и
Коментари Харесай

Биткойн: Предстои бурна траектория – какво да следим

Възприемането на Биткойн BTC като инвестиция с висок риск и капацитет за висока възвръщаемост претърпя забележителна смяна през миналата година. 

След уталожването на вълнението от бичия пазар, вложителите, изключително тези с опит в региона, признават капацитета му за дълготраен напредък.

Както се акцентира в неотдавнашна обява на известния анализатор на веригата Джеймс В. Стратен в платформата X (Twitter), частта от неликвидното предложение на Биткойн е отбелязала бързо нарастване през последните три месеца. Този растеж е толкоз забележителен, че в този момент съставлява зашеметяващите 80% от общия брой на циркулиращите BTC токени.

Широко публикувано е разбирането, че неликвидното предложение се отнася до Биткойн, който не е разполагаем за търговия; вместо това той се държи в студени портфейли от субекти, които чакат дълготрайно повишение на цената на BTC. Тази тактика нормално се ползва от вложители, които имат доверие в главните характерности на актива.

След внезапните ценови придвижвания през март размерите на търговия с Биткойн на тържищата последователно понижиха. С изключение на инцидентни скокове, които следваха къси етапи на бичо и мечо пазарно държание, дневните размери на търговия варираха сред $10 и $15 милиарда. Това е в внезапен контрастност с интензивната търговия, следена през предходните две години.

Според анализатори обаче този спад в размера на търговията може да предвещава обилни ценови съмнения в двете направления.  

Както оповестява Glassnode, адресите, притежаващи най-малко 1,000 BTC токена, доближиха връх през последния месец.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР