Възпитаването на едно дете е дълъг и сложен процес, който

...
Възпитаването на едно дете е дълъг и сложен процес, който
Коментари Харесай

Най-важните уроци, които предаваме на децата си

Възпитаването на едно дете е дълъг и комплициран развой, който предначертава в огромна степен живота му в бъдеще . Съвети по тематиката има дадени доста. Но в този момент Time показва петте акцента в нашето държание, които остават трайни следи в съзнанието на нашите наследници. Затова е добре да бъдем деликатни.

Семейните обичаи

Вечер тъкмо в осем всяка вечер с мама и баща. Посрещане на Коледа и Великден в компанията на братовчеди и фамилни родственици. Посещения при баба и дядо с и без мотив. Всичко това са привички, които се градят още от ранна възраст.

Децата обичат спонтанността, само че желаят да има и предвидимост в тяхното всекидневие. Това основава едно чувство за сигурност. Семейните пътувания, занимателните рождени дни и специфични ни обред преди лягане се запечатва надълбоко в съзнанието и вероятността един ден да го предадат на своето семейство е доста огромна.

 Снимка 353354

Взаимоотношенията

Начинът, по който се държим с нашата половинка, оказва съществено въздействие върху визиите на детето що е то обич . Личният образец тук е от значително значение. Ако успеем да го убедим с държанието си, че да намериш сродна душа, да сключиш брак и да създадем семейство е най-важното в живота, то сигурно един ден тези цели ще бъдат приоритет.

Разбира се, това не значи, че децата на разведени родители нямат предпочитание да имат свое семейство . Но в случай че едно момче е ставало очевидец по какъв начин татко му бие майка му, евентуално един ден и то да посегне на жена си е доста по-голяма.

 Снимка 353353

Похвали и рецензии

Сърцето на детето е като влажен цимент, по който оставяме следи със своите думи и дейности. С времето те се втвърдяват и остават белези за цялостен живот. Затова в никакъв случай не трябва да бъдем прекомерно строги . Със кавги и обиди не става.

Важното е да намерим разковничето на дисциплинирането на детето . Но нашите поучения и препоръки би трябвало да бъдат изпълнени с обич и угриженост, с цел да послужат като гориво за бъдещи триумфи на хлапето.

 Снимка 353359

Вниманието

Времето, в което можем да насочим цялото си внимание към нашите деца, е най-ценното за тях. Завихрени във водовъртежа на всекидневието, постоянно редуцираме връзките родител-дете от битовизми , а място за страсти и споделя съвсем не се намира.

Малките моменти, в които просто се смеем дружно на глупава комедия или си играем с топка в двора след време ще се трансфорат в огромни мемоари, запечатани в съзнанието .

 Снимка 353363

Сигурност

Уязвимостта на всяко дете има потребност от отбрана. Затова съществуват изрази като майка-орлица. Ние сме длъжни да накараме децата да се усещат сигурни, когато са в нашата компания.

 Как да научим децата на отговорност
Как да научим децата на отговорност

Още от напълно дребни

Затова идващият път, когато ни разсънят измежду нощ от боязън, че има страшилище в хола, по-добре да не се гневим, а да се създадем, че сме го прогонили. Така ще изглеждаме като супергерои.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР