Възпитателят, участвал в побой в ловешкото СУ "Св. Св. Кирил

...
Възпитателят, участвал в побой в ловешкото СУ "Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Дисциплинарно уволнение за учителя, участвал в училищния бой в Ловеч

Възпитателят, взел участие в побой в ловешкото СУ "Св. Св. Кирил и Методий " ще бъде осъден с дисциплинарно уволняване, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на учебното заведение Валя Тодорова.
От прокуратурата обявиха, че евентуално ще бъде формирано досъдебно произвеждане по случая.
В обществените мрежи бе оповестен клип, на който се вижда по какъв начин при опит да прекрати пердах сред две девойки от 7-ми клас 60-годишният педагог Георги Димитров демонстрира принуждение над едното от тях.
Директорката на учебното заведение добави, че случаят е станал на 8 март в класната стая преди занималнята, към 14.00 часа. Клипът й е бил показан едвам през вчерашния ден. Тя посочи, че едното дете - Барбара, е със специфични просветителни потребности, под грижите на ресурсен преподавател, който не е участвал сега на побоя. По думите на Тодорова детето и в други случаи е проявявало експанзия.
Предстоят санкции и за двете ученички, само че дефинира дейностите на възпитателя като неприемливи.
Началникът на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч Еленко Начев е разпоредил инспекция, в която вземат участие и представители на Община Ловеч. По думите му ще има наказателна отговорност и по отношение на директорката на учебното заведение, която не е подхванала навременни ограничения.
"Трябва да има нетърпимост към тези прояви, освен от страна на учителите, само че и на учениците. Това се е случило на 8 март, а излиза наяве в този момент, което е мощно обезпокоително ", съобщи Начев и добави, че е неприемливо преподавател по този метод да се отнася към възпитаник.
Сигнализирано е и районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, като нощес възпитателят е бил арестуван за 24 часа, само че тази заран е бил освободен. От страна на Детска педагогическа стая сега се правят диалози с учениците.
Със случая е осведомена и районната прокуратура в Ловеч. До края на деня ще стане ясно дали ще бъде формирано досъдебно произвеждане, защото съгласно заместник-районния прокурор Цецо Рабаджиев на клипа ясно се вижда, че има упражнено принуждение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР