Възпитаниците на СК Нефтохимик“ обраха медалите на Международен турнир по

...
Възпитаниците на СК Нефтохимик“ обраха медалите на Международен турнир по
Коментари Харесай

Бургас ражда наследници на Бадр Хари, морските кик боксьори най-добрите у нас

Възпитаниците на Семеен кодекс „ Нефтохимик “ обраха медалите на Международен шампионат по кик бокс жанр К1 в Пловдив

Бургас ражда наследници на майстора на бойни изкуства Бадр Хари. Това се удостоверява от резултатите, които възпитаниците на Семеен кодекс „ Нефтохимик “ демонстрираха на Международния шампионат по кик бокс жанр К1, който се организира в дните от 15 до 17 декември в Пловдив.

Бургаските боксьори обраха медалите в най-тежкия и атрактивен жанр по кик бокс и всички татами стилове. Отборът приключва състезателния календар с десетки златни медали и оценки. В отборното класиране на надпреварата в Пловдив възпитаниците на треньорите Тодор и Танислав Петкови се подредиха на влиятелното 4-о място, като пребориха конкуренция от 34 клуба от България и Европа.

Семеен кодекс Нефтохимик бе показан от 10 боксьори - 6 състезатели в К1, които донесоха в Бургас 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов орден, а другите четирима участваха в татами стиловете - кик лайт и лайт контакт. Те завоюваха 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Международен първенец жанр К1 в ЮМВ (15-16г) 60 кг стана Александър Стоянов . В същата категория, само че до 71 кг първото място бе за Станислав Офилов , а Георги Видев отнесе златото при 75 кг. Най-голямото вълнение бе за нежната Мира Вълчанова , която завършва спортната година единствено с победи на кръга. В категорията 13-14 година жанр К1 Вълчанова потвърди, че бойните изкуства са й в кръвта и не остави никакъв късмет на съперниката й. Вълчанова стана интернационална шампионка жанр К1. Бургазлийката е била многократна републиканска шампионка два пъти - в жанр лоу кик и в жанр К1.

Двамата с брат ми Танислав сме треньори на клуба и не мога да Ви опиша насладата, която изпитваме. Очаквахме сходни резултати, защото състезателите ни поставят изключителни старания и не стопират да упражняват. Откакто разделихме тренировките на групи (за напреднали и за начинаещи), вдигнаха нивото и резултатите не закъсняха. Тези медали са с помощта на тяхната обич към бойните изкуства и желанието им за победа, а това е съвършеният завършек на спортния календар “, сподели треньорът Тодор Петков.
 СК " Нефтохимик " театралничи с купите и медалите, като пребори конкуренцията  Александър Стоянов  Мира Вълчанова  Георги Видев игра два мача - " прегази " домакините от Пловдив и направи 2 победи  Станислав Офилов също игра два мача. Първият бе против домакините от " Бултрас " Пловдив, а вторият против представител от " Тайгър Тийм " Перник.
Офилов завоюва 2 победи, като против перничанина направи 2 тежки нокдауна и съумя да смъкна съперника си и завоюва мача с механически нокаут в 3-тия рунд
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР