Възпитаниците на Мартин Стоев спечелиха европейската квалификация в София и

...
Възпитаниците на Мартин Стоев спечелиха европейската квалификация в София и
Коментари Харесай

Любо Ганев: Отборът на Мартин Стоев ще бъде гръбнак на мъжкия тим след години

Възпитаниците на Мартин Стоев завоюваха европейската подготовка в София и се класира за шампионата на Стария континент през септември.
Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев си пожела националите в отбора до 20 години да бъдат гръбнака на мъжкия внушителен отбор.

В столицата българите победиха с по 3:0 гейма Естония, Дания и Нидерландия, а също така не изгубиха гейм. Те са и международни вицешампиони от предходната година.

" Новото управление взе решение да се подсигуряват всички най-хубави условия за подготовка на подрастващите. Тимът на Мартин Стоев е един от първите, които се класираха за европейско състезание. Преди това го направиха и по-малките. Тази седмица има подготовка и на девойките, където чакаме същото. Целта ни е да развиваме интензивно волейбола при подрастващите. Много деца в страната желаят да играят. Нямаме право да изпускаме най-хубавите. Всички, които са събрани в националния отбор, би трябвало да са стимулирани да покажат най-силното. Стоев работи вярно и реализира триумфи. Вярвам, че множеството от неговите волейболисти ще са гръбнак на мъжкия отбор след години. Там имаме потребност от триумфи. Всичко, което треньорите са поискали, ние се стараем да го изпълняваме ", сподели Ганев на конференция.

Селекционерът Мартин Стоев сподели, че играчите би трябвало да се развиват, тъй като към момента са в юношеска възраст.

" Свършихме си работата, за която се готвихме десетина дни. С толкоз време разполагахме, тъй като шампионата не е приключило. Международният календар не може да се трансформира и ние се съобразяваме. Така направиха и нашите противници. Естония и Дания не бяха от нашата класа. Нидерландия обаче доста е напреднала и съм сигурен, че ще се класира за европейското. Искаме да стигнем допустимо на първо време на европейското. Не би трябвало да се не помни, че тези волейболисти още са юноши, а не мъже. Трябва да се усъвършенстват физически и душевен. Голямата цел е част от момчетата да влязат в мъжкия волейбол. Но до него има доста време да мине, доста самун ще се изяде. Зависи най-много от момчетата. За две години един нападател изгрява. При разпределите е нужно малко повече време. Надявам се тези момчета и още няколко други да съумеят да създадат крачката. Тяхното потомство може да изгрее за олимпиадата в Лос Анджелис ", разяснява Мартин Стоев.

" Искаме да спечелим европейското състезание Много се радвахме, че спечелихме квалификацията. Благодаря на федерацията, че ни дава толкоз положителни условия. На всеки фантазията му е да стигне до най-високото равнище Ц до мъжкия народен отбор ", сподели капитанът Владимир Гърков.

Ганев моли към всички федерации и спортни клубове у нас да не разчитат единствено на страната да им обезпечи финансиране.

" Целта ми като президент на волейбола да намирам сътрудници и да докарам пари за нашия спорт. През лятото сме домакини на два шампионата от ВНЛ при мъжете и дамите. София ще е волейбол за две седмици. Със сигурност това ще притегли още сътрудници. В напреднали договаряния сме с още две компании, които желаят да работят дружно с нас. Поставяме си високи цели и по тази причина ни трябват положителни сътрудници. Цените на хотели, самолети се повишават. При всички положения желаеме сътрудници, които да се асоциират към нас, към продукта волейбол. Искаме той да е все по-атрактивен и известен за медии, за почитатели, за общини, които желаят да домакинстват на мачове от разнообразни равнища. Желанието ни е от всеки дуел да вършим събитие. Ние не можем да разделяме тимовете си. Не може Мартин да прави 80 дни подготовка, а други да имат по 20. Всички са равни при изискванията. Чукаме на всяка врата, на която можем. И се веселя, че доста сътрудници откликват ", добави президентът на федерацията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР