Възпитаници от дневния дом за деца и младежи с увреждания

...
Възпитаници от дневния дом за деца и младежи с увреждания
Коментари Харесай

Деца от социален център в Монтана получиха дарение

Възпитаници от дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана получиха чисто нови обувки. Дарението е от неправителствената организация „ Помогни на всеки ”, разясни Мая Аспарухова, координатор на „ Съюза на инвалидите ” в област Монтана. 47-те чифта обувки са на стойност 1900 лв..
" Тъй като в област Монтана има обществена услуга подобен вид - деца с увреждания, първо да даря на тези деца, които са деца със характерни потребности. Разбира се, не без съдействието на Община Монтана, тъй като тя е общинска конструкция ", уточни Мая Аспарухова.
Дневният център в Монтана се посещава от 36 деца, 16 са потребителите навършили пълноправие, разясни директорката на дома Калинка Миронова.
" Искам да изкажа признателност на госпожа Аспарухова за дарението, което направи на нашите деца, които посещават дневния център. За страдание, обувките бяха повече, само че след мерене, пробване на нашите деца, единствено на 14 станаха обувки, които са прелестни, нови и децата и родителите с огромно наслаждение ги одобриха. "
Останалите чифтове нови обувки ще бъдат дарени на деца от Вършец и Бойчиновци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР