Възпитаници на МГ Академик Кирил Попов“ и ОУ Драган Манчов“

...
Възпитаници на МГ Академик Кирил Попов“ и ОУ Драган Манчов“
Коментари Харесай

Ученици засадиха дръвчета в Западен

Възпитаници на МГ „ Академик Кирил Попов “ и ОУ „ Драган Манчов “ засадиха дръвчета до двете учебни заведения. Така те се включиха в самодейността „ Мисли зелено, Събирай разделно, Засади дърво “, която се реализира взаимно от компания „ Булекопак “ АД и община Пловдив.

Децата – първокласници от ОУ „ Драган Манчов “ и петокласници от МГ „ Академик Кирил Попов “, посадиха общо четири липи в двора, който двете учебни заведения споделят. Учениците бяха подкрепени в начинанието от кмета на региона Димитър Колев. Децата дадоха обещание, че ще се грижат за дръвчетата, ще ги поливат постоянно и ще ги пазят.

Акцията по залесяване се организира в наличието на двете директорки – Десислава Стаменова и Веселина Карапеева. На засаждането имаше и представители на отдел „ Екология “ към община Пловдив, както и на компания „ Булекопак “ АД. Те организираха сказка с децата, отдадена на разделното събиране на боклуци. Оказа се, че учениците са добре осведомени с тематиката, като знаят чудесно кой резервоар защо е. Инициативата се организира в четири от регионите на Пловдив, като във всеки от тях залесяването се прави в две учебни заведения и две детски градини.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР