Възпитаникът на Харвард Кирил Петков направи смайваща тройна грешка при

...
Възпитаникът на Харвард Кирил Петков направи смайваща тройна грешка при
Коментари Харесай

К. Петков даде сметка в Нигерия, после в Киев, накрая в банката от аферата Хемус, да даряваме заплати за оръжия

Възпитаникът на Харвард Кирил Петков направи смайваща тройна неточност при оповестяването на акцията си " Дари заплата за оръжие в Украйна ” .

 

Сметката, която даде в първия си пост по тематиката беше в Нигерия – страна, която е известна с измамите на българи и хора от целия свят с обещания за милионния дарения, в случай че се пратят авансово пари за обслужване от няколко хиляди лв.. Парите се пращат от жертвите на " фишинга ”, само че даренията от африканска страна не идват. Тази скица работи не по-малко от телефонния тероризъм и опоска спестяванията на хиляди родни пенсионери.

Не стана ясно дали личното му подаяние в размер на вдигнатата си от 1 април 8704 лева заплата, което той разгласи, че е направил, макар че денят беше почивен и то четвърти подред, е изпратено на тази сметка.

После министър председателят се " поправи ”, като даде друга сметка във фейсбука си – този път в Киев, само че пък предопределена за дарения за здравна и филантропична помощ и логистика – нещо, от което сега украинският народ и неговата войска в действителност имат много по-голяма потребност, в сравнение с от оръжията, с които ги затрупват от цяла Европа, Съединени американски щати и Канада – поменикът на страните е изреден в поста на К. Петков.

Накрая министър – ръководителят даде сметка на украинското посолство в София, въпреки и измежду нощ, която се оказа не в коя да е банка, а в същата, през която минаха парите по фамозната скица за източване на милиони от Автомагистрала Хемус .

Банката е известна с наличието в борда си на дъщерята на шефа на Държавна сигурност ген. Любен Гоцев, на неговия съмишленик от кръга Монтерей Виктор Вълков, а съгласно вътрешния министър Рашков и настоящия президентски консултант, ексговорител на държавното управление и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев е от кръга край СИК.

Смяната на една сметка с друга, а след това с трета, се наложило, тъй като първата фигурираше в уеб страницата на украинското посолство в Нигерия и от това потеглиха спекулации във Facebook, че става дума за нигерийска машинация. Това стана ясно от обществен диалог на говорителката на държавното управление Лена Бориславова с нейна другарка във Facebook.

По-късно Бориславова се похвали с признателност, още веднъж във ФБ, изразена от външния министър на Украйна Кулеба за самодейността на Петков, която беше посрещната с бурно отвращение от целия български народ – както от поддръжниците, по този начин и от съперниците на помощта за Украйна. Което очевидно НЕ съдебна експертиза РАЗБИРА от създателите на нелепата акция.

Те демонстрираха за следващ път и неповторимо непознаване на пиара и дипломатическия етикет – бг делегацията, която през днешния ден би трябвало да бъде в Украйна, е избрала за ден на визитата си датата, на която там е генералният секретар на Организация на обединените нации, освен това на връщане от диалози в Москва с Путин. Цялото внимание на домакините естествено ще бъде ориентирано към това супер значимо миротворческо посещаване. А нашето се обрисува да бъде в стила на 7 секунди с Байдън, в които той сякаш беше споделил на Петков най-малко 19 неща. Елементарно е!

 

 

 Радостина Тонева

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР