Възпитаникът на 40 ЦДГ Д-р Ангушев“ в София и Детска

...
Възпитаникът на 40 ЦДГ Д-р Ангушев“ в София и Детска
Коментари Харесай

6-годишният Мартин отиде в Банкок и успя да победи над 1500 деца: Всички се маят колко е добър

Възпитаникът на 40 ЦДГ „ Д-р Ангушев “ в София и Детска академия на науките, изкуствата и спорта – Мартин Цветомиров Матов, порази всички като стана заслужен собственик на всички вероятни купи и притежател на златен орден на олимпиадата по математика, която се организира в столицата на Тайланд, на 21 февруари. Банкок събра 1500 възпитаници от 12 страни, измежду които 48 българчета. Нашето присъединяване в надпреварата беше регистрирано във възрастова граница от предварителен до 12 клас. Учениците ни бяха представители на 13 български града.

Участниците в математическото съревнование са били разпределени в 11 възрастови групи. Те имаха 2 часа, с цел да се оправят с 30-те задания пред тях. Освен прелестното показване на Мартин Матов, който стана първенец в подготвителната група родните математици заслужиха награди и в други възрастови категории. Сред първокласниците съумя да се отличи Йордан Стоянов, ученик на Начално учебно заведение „ Т. Влайков ”, Пирдоп, а измежду сред шестокласниците – Ясен Пенчев от ПМГ в Габрово.

Веднага след първенците се подреждат с триумфите си в Рая Бонева от подготвителна група на учебно заведение „ Света София ” в София и Давид Цаков от шести клас на Софийска математическа гимназия. С не по-малки достижения от олимпиадата могат да се похвалят Радостин Железчев от шести клас на Софийска математическа гимназия, Демира Недева от пети клас на Математическата гимназия в Пловдив, Мина Недева от втори клас и Алек Ангелов четвърти клас от учебно заведение „ Света София ” в София. Всички те бяха наградени на формалната гала, която се организира на 22 февруари в Банкок. Освен купите и златният орден, Мартин Матов получи безвъзмезден билет за Олимпиадата в Пукет през 2019 година.
Инфо: uspelite.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР