Възпитаничката на ГПЧЕ Ромен Ролан Виктория Кабаиванова донесе бронзов медал

...
Възпитаничката на ГПЧЕ Ромен Ролан Виктория Кабаиванова донесе бронзов медал
Коментари Харесай

Гордост: Старозагорска ученичка с медал от световно по IT

Възпитаничката на ГПЧЕ " Ромен Ролан " Виктория Кабаиванова донесе бронзов орден за България от най-голямото международно ученическо съревнование по осведомителни технологии. 
 
Дванадесетокласничката се класира трета в категория категория MS Excel на международния онлайн шампионат за Microsoft Office Specialist (MOS) за 2021 година
 
В деветнадесетото издание на надпреварата участваха повече от 200 000 състезатели от 108 страни . Ученици и студенти на възраст от 13 до 22 години се състезаваха с връстници, с цел да потвърдят уменията си в Microsoft Word, Excel и PowerPoint и приключиха с най-популярното съревнование за софтуерни умения в Microsoft Office – и единственото, утвърдено от Microsoft от основаването му през 2002 година

Регионални надпревари се организираха по целия свят и 160 финалисти от 33 страни се класираха за финалния кръг на надпреварата, извършен виртуално.
 
В категория Microsoft Excel® (приложения на Microsoft 365 и Office 2019) първото място грабна  Ами Наказоно от Япония , втори е Хоакин Саул Ривера от Перу, а на трето място се класира старозагорката Виктория Желязкова Кабаиванова.
 
В заключителния кръг състезателите участваха в проява на умения от две елементи. Първата  беше 30-минутен изпит, а втората модернизиран тричасов проучвателен план, в който учениците изследват дадена тематика, формулират мнение и показват своите изводи и проучвания в актив, подобаващ за приложението на състезанието (доклад на Word, работна тетрадка на Excel или презентация на PowerPoint).
 
Microsoft Office Specialist е единственият формален приет от Microsoft документ за Microsoft Office в международен мащаб и служи като мощен инструмент за оценка уменията на учениците и подготовката им за използване на знанията им в действителния свят.
Следващата година Световното състезание за експерти по Microsoft Office 2022 в Disney's Grand Californian Hotel  ще се проведеот 24 до 27 юли  в Анахайм, Калифорния .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР