Възобновяването на случаите на Covid-19 в Европа и новият вариант

...
Възобновяването на случаите на Covid-19 в Европа и новият вариант
Коментари Харесай

Oмикрон може да застраши туризма в Гърция и Кипър

Възобновяването на случаите на Covid-19 в Европа и новият вид на Oмикрон съставляват риск за продължаващото възобновяване на туристическия бранш. Това е изключително годно за страните с по-ниски равнища на имунизация, като Гърция и Кипър, предизвести рейтинговата организация „ DBRS Morningstar ”.

Базираната в Канада организация отбелязва, че през лятото на 2021 година пътуванията и туризмът в Южна Европа са посочили окуражаващи признаци на възобновяване. Въпреки бавното начало на летния туристически сезон, напредването на имунизационните акции, хармонизирането на разпоредбите за пътешестване в Европа и на главните пазари на туристически потоци доведоха до по-дълъг сезон и помогнаха на бранша да се възвърне от ниските равнища през 2020 година Това лято задграничният туризъм се е възстановил най-бързо в Гърция и Кипър, изключително в края на лятото, спрямо Испания, Португалия и Малта, се показва в отчета.
Новият вид на ковид Омикрон дойде и в Гърция
Първи случай на заразяване с варианта Омикрон е открит в Гърция, като болният с леки признаци е подложен под карантина, съобщи на брифинг ръ...

В случая на Гърция визитите на туристи от Германия - един от главните й пазари, са достигнали 95% от равнищата за 2019 година от юли до септември, до момента в който визитите на жители на Франция са надхвърлили нищожно равнищата за 2019 година Тази година туристическият пазар на Кипър се възползва доста от завръщането на съветските туристи - вторият по величина туристически поток през 2019 година

„ Въпреки това неотдавнашният скок на случаите на Covid-19 в цяла Европа и появяването на разновидността Омикрон ще слагат провокации и ще внесат неустановеност за туризма през идния летен ваканционен интервал ” – това е заключението на „ DBRS Morningstar ”.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР