Възобновено е движението на граждански кораби през Керченския проток, предаде

...
Възобновено е движението на граждански кораби през Керченския проток, предаде
Коментари Харесай

Възобновено е движението на граждански кораби през Керченския проток

Възобновено е придвижването на цивилен кораби през Керченския пролив, съобщи ТАСС, като се базира на генералния шеф на компанията "Кримски пристанища " Алексей Волков.

Разрешението за придвижване на корабите е било обещано към 04:00 ч. сутринта локално време, като няколко кораби към този момент минават през протока.

Движението през протока бе краткотрайно прекратено след случая от през вчерашния ден, довел до ескалация на напрежението сред Украйна и Русия.

ТАСС напомня, че "според данни на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) трите кораба на украинските военноморски сили, нарушилите през вчерашния ден сутринта съветската държавна граница, а точно корабите "Бердянск ", "Никопол " и "Яни Капу ", вечерта през вчерашния ден са осъществили следващ опит за противозаконни дейности в рамките на териториалните води на Руската федерация ".

Кораби и катери на пограничните служби на ФСС и на Черноморския флот са поискали от украинските кораби неотложно да спрат, само че те не са реагирали на настояванията и съгласно данните на ФСС са направили "опасно маневриране ". С цел прекъсване на украинските кораби, е било употребявано оръжие и те са били арестувани в съветски териториални води, акцентира ТАСС. От съветските управляващи е формирано наказателно произвеждане за нелегално прекосяване през държавната граница на Русия.

Трите украински военни кораби, арестувани от Русия в Керченския пролив, се намират в пристанището Керч, съобщи Ройтерс, като се базира на свидетел.

В непосредственост до плавателните съдове могат да бъдат видяни хора във военни униформи. По самите кораби няма забележими вреди, твърди очевидецът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР