Възнамеряваме да създадем търговско предприятие, което ще е и собственик

...
Възнамеряваме да създадем търговско предприятие, което ще е и собственик
Коментари Харесай

Създават търговско предприятие, отговарящо за язовирите, които общините не могат да поддържат

Възнамеряваме да създадем комерсиално дружество, което ще е и притежател на язовирите, които общините не могат да поддържат.
Това сподели пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караиванов.
„ Днес, както бяхме поели ангажимент, бяха внеси оферти за законодателни промени. В първата си част те касаят промени в Закона за водите. Най-общо язовирите ще бъдат категоризирани – огромен, дребен и какви са условията им за употреба. Разбирате, че при огромните и дребните язовири това е напълно друго. Ще се задължават притежателите и операторите да вършат спешни проекти “, изясни той.
„ Най-важната тематика – имаме намерение да създадем комерсиално дружество, с изменение на закон, на което по единодушие на общините, които не могат да ръководят тези активи – като язовири, да бъдат прехвърляни в това дружество. Съответно то да дава отговор за осъществяването на ремонта и поддържането, тъй че да не се случва това да няма пари и финансови средства. Има предложение да се сътвори фонд, който да генерира средства освен от бюджета, само че и от стопанската активност на тези язовири. Тук приказваме за всички язовири. От този фонд да се набират средства за осъществяване на поправки “, разяснява той, представен от Фокус.
„ Обобщавам – ще има комерсиално дружество, което ще е и притежател на язовирите, които общините не могат да поддържат, то ще дава отговор за поддръжката. Парите ще бъдат от държавния бюджет и от фонда , за който загатнах. В момента вицепремиерът Валери Симеонов ни събира, до другата сряда законът би трябвало да е подготвен и да е импортиран в Народното събрание. Ще се беседва с народните представители, които да ги внесат “, добави Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР