Възнагражденията не били индексирани от години, а натоварването постоянно се

...
Възнагражденията не били индексирани от години, а натоварването постоянно се
Коментари Харесай

Бургаските инспектори от КЗП излязоха на протест, заплатите им били обидни – 880 лева

Възнагражденията не били индексирани от години, а натоварването непрекъснато се увеличавало, оплакаха се чиновниците

Бургаските чиновници от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) излязоха през днешния ден на алегоричен едночасов митинг на Гаровия площад поради обидно ниските хонорари, които получават.

Оказва се, че заплатите им не са индексирани от години, а сега 14-те инспектори прибират чисто сред 820 и 950 лв. , според от стажа, а началникът на звеното получава 1200 лв..

Иван Костадинов, ръководител на КТ Подкрепа в Бургас поддържа протестиращите чиновници. Той акцентира, че е обидно хора с сходни отговорности и обучение да получават толкоз ниски хонорари.

„ От тези хора се чака да се борят със спекулата, би трябвало да пазят правата на потребителите, а страната ги унижава с обидни заплати “, безапелационен е той.

Вижте какво сподели Иван Костадинов:



Инспектор Нели получава 880 лв. чисто. Тя е магистър, със 7-годишен стаж. Споделя, че в последните месеци работата й доста се е нараснала, а доста постоянно притежателите на заведения, са нападателни и основават проблеми при инспекциите.

„ Никой не обича да го ревизират. Ние сме сред потребителите и търговците. Тегава е работата, само че е забавна. Лично аз желая да я работя и да се развъртвам в тази сфера, само че заплащането е доста ниско “, сподели Пенчева.

Вижте какво сподели контрольор Пенчева:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР