Възнагражденията на служителите в МВР няма да бъдат увеличени. Това

...
Възнагражденията на служителите в МВР няма да бъдат увеличени. Това
Коментари Харесай

Премиерът попари МВР: Заплатите няма да се вдигат

Възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи няма да бъдат увеличени. Това стана ясно след среща на премиера Кирил Петков със синдикалните организации в Министерството на вътрешните работи, които стачкуват за 20% растеж на заплатите.

" За страдание и през днешния ден след диалога ни с премиера има схващане, само че няма решение ", разяснява ръководителят на НСПС " Огнеборец " Венцислав Станков след срещата.

Въпросът остава провесен, ще се водят договаряния вероятно от средата на годината да бъдат увеличени възнагражденията. Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че „ министър председателят дава някакви очаквания за бъдещето, само че отговори на сегашното персонално аз не чух такива каквито да можем да кажем към хората през днешния ден, в днешния ден, изключително що касае приходите “.

От идната седмица във вътрешното министерство влиза вицепремиерът Асен Василев дружно с определени от него външни специалисти, които да създадат разбор на ведомството. Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент синдикатите да вземат участие в този разбор и в подготовката на измененията в Министерство на вътрешните работи.

От синдикалните организации обявиха, че митингите не престават поради отхвърли да се покачат заплатите, с цел да се компенсира инфлацията.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров предвижда, че е допустимо по време на второто четене на държавния бюджет в сряда и четвъртък, пред Парламента да има и други протестиращи, които желаят нарастване на заплатите поради инфлацията. По думите му такива настроения има в доста от федерациите на двата най-големи синдиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР