Възнагражденията на депутатите ще се изплащат по банков път, реши

...
Възнагражденията на депутатите ще се изплащат по банков път, реши
Коментари Харесай

Скандали в парламента за почивката и парите на депутатите

Възнагражденията на депутатите ще се изплащат по банков път, реши Народното събрание с признатите текстове от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. Точката е част от финансовите правила по бюджета на Народно събрание и беше подкрепана от 131 народни представители, без - " срещу ", 29 се въздържаха.

След 8-часово съвещание, депутатите се скараха по какъв начин да получават парите си от заплати и бонуси. Настимир Ананиев от Политическа партия моли залата да поддържа това предложение, защото задачата му е реализиране на цялостна бистрота и излизане на ярко.

Според Любомир Каримански от Има Такъв Народ обаче, заплащането по банков път не значи бистрота, тъй като има и банкова загадка.

Опозицията възрази, че и сега заплатите са напълно по банков път. Как да се заплащат
бонусите обаче - в брой или по банка, се взема решение всяка обособена група. В последна сметка парите от заплати наложително ще са по банка, а бонусите може да се изплащат и кеш.

И още един скандал имаше в Народното събрание - да има или не почивка по Коледа. На днешното съвещание народните представители гласоподаваха да почиват от 29 до 31 декември. Така те ще излязат във почивка от 24 декември и ще се върнат на работа след 3 януари.

Опозицията нападна концепцията и с аргумента, че Народното събрание в действителност няма законодателен дневен ред.

На финала на деня още четирима депутати от партията-мандатоносител подадоха оставки. Очаква се те да заемат позиции в изпълнителната власт и по места.

Парламентът приключи предварително пълномощията Радостина Ценова, Велико Минков, Иван Христанов и Христо Даскалов.

А на мястото на Яна Балникова се закле нов народен представител от „ Продължаваме промяната “. Богомил Петков развесели залата, тъй като обърка клетвата и пропусна да спомене, че ще съблюдава конституцията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР