Възможността за среща между президентите на Русия и Украйна Владимир

...
Възможността за среща между президентите на Русия и Украйна Владимир
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Зеленски иска среща заради срещата и има седем петъка в седмицата

Възможността за среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски ще се появи едвам след обновяване на преговорния развой сред Москва и Киев.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалозите с турския му сътрудник Мевлют Чавушоглу в Анкара, предава ТАСС.

„ Изхождаме от това, че първоначално е належащо преговорните екипи да възобновят работата си “, сподели той.

Според Лавров украинският водач демонстрира „ лекомислен метод “ към договарянията с Москва:

„ Зеленски желае среща поради срещата, има седем петъка в седмицата, той неведнъж е заявявал: „ ще обновим договарянията единствено в случай че руснаците изтеглят контингентите си на линията от 24 февруари. Е, това е безусловно лекомислен метод, също така той изцяло опонира на самодейностите, които самата украинска делегация предложи на 29 март тук в Истанбул “, сподели той.

Министърът добави, че от средата на април Украйна не е дала отговор на съветската версия на проектоспоразуменията с Киев:

„ Топката е на страната на украинците от съвсем два месеца, средата на април, когато преди този момент те трансформираха личните си подходи, обрисувани в Истанбул, които бяхме подготвени да вземем за основа, само че те незабавно отхвърлиха след ден или два, все пак бяха продължени контактите, като в средата на април им беше предоставена нашата визия за идната версия на проектоспоразумението. И от този момент не сме получавали противоположна връзка “, приключи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР