Възможността за сключване на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска

...
Възможността за сключване на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска
Коментари Харесай

Област Стара Загора води класацията на еднодневните трудови договори за 2018-а

Възможността за подписване на трудови контракти за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за интервал от 1 ден е от юли 2015 година, когато се сътвори член 124а от Кодекса на труда. От нея могат да се възползват работодатели регистрирани аграрни стопани. Област Стара Загора е водач в сключването на такива контракти и преднината й пред другите области е забележителна, оповестяват от регионалната дирекция „ Инспекция по труда “.
През миналата година най-вече нарушавания при осъществените 2942 инспекции от инспекцията са свързани със здравословните и безвредни условия на труд. Те са 5167, следвани от нарушавания в региона на трудовите правни отношения - 3017, и от нарушаванията на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност - 34. За нарушаванията са формирани 467 акта и са издаде 464 наказателни постановления, от които са събрани съвсем 1 милиона 264 хиляди лв..
От 2017 година при режим на неплатежоспособност на компании и неизплащане на трудови хонорари и компенсации от страна на работодателя може да се алармира и в инспекциите по труда, напомни Йордан Йорданов от старозагорската дирекция. Това икономисва на останалите без работа служащи и чиновници да им се изплатят сумите от Фонда за обезпечени вземания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР