Възможността за съставяне на кабинет с мандата на някоя от

...
Възможността за съставяне на кабинет с мандата на някоя от
Коментари Харесай

Карадайъ в Брюксел: Поздравиха ни за усилията за интегриране на Западните Балкани, Украйна и Молдова в ЕС

Възможността за сформиране на кабинет с мандата на някоя от партиите в сегашния паралемент разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Брюксел. Той взе присъединяване в обичайна среща на европейските либерали преди съвещанието на водачите на 27-те. Карадайъ прикани за разговор и връщане на нормалността в българския политически живот, както и че партията на европейските либерали високо е оценила напъните на Движение за права и свободи за разширението на Европейски Съюз, освен към Запданите Балкани, само че и към Украйна, Молдова и Грузия.

" Днес на съвета на либералите получихме доста поздравления за напъните, които поставяме като придвижване за права и свободи и дейностите, които вършим в България по отношение на разширението на Европейски Съюз. По съответно - Западните Балкани - РСМ и Албания, само че и освен. Тук става въпрос и за Украйна, Молдова и Грузия ", съобщи той.

По думите му няма никакво развиване по тематиката през последните шест месеца у нас.

" Особено последната една седмица е доста показателна какво се случи в България. На 16 юни имаше предложение на френското председателство за преговорна рамка, която пристигна в България. Цяла една седмица властта не съумя да откри подходи и метод да го внесе в Народно събрание. Официално предложение за решение внесе Движение за права и свободи незабавно след гласоподаване на вота на съмнение на най-лошото държавно управление от демократичните промени насам. И какво се оказа - те потеглиха да саботират процеса още веднъж. Днес за 10 ч. имаше планувано съвещание на външна комисия, която трябваше да прегледа импортираното предложение от Движение за права и свободи, да напише отчет и мнение, и да викат изключително съвещание на Народно събрание. Това е бърза писта. Ние дадохме тази опция България да измине по бързата писта, да вземе своето решение и да вдигнем ветото за РСМ "

Карадайъ съобщи, че оценките на Кирил Петков и Политическа партия за политическите им съперници са " арогантни ".

" Споменаването на задкулисия, мафии и какви ли не неща за политически съперници не им прави чест. В какви задкулисия връзват господин Пеевски, когато е на първия ред в Народно събрание? Значи, когато е на първия ред, за какво е на първия ред, когато не е там, е задкулисие. Тези хора би трябвало един път за себе си да намерят вярна терминология ", сподели той.

Заместник-председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк съобщи, че се следи " сензитивно освежаване " в позицията на Кирил Петков по отношение на присъединението на " Продължаваме промяната " към европейските либерали.

Доколкото ми е ясно, евроизборите в България и на всички места в Европейски Съюз предстоят след 2 години. Нека тогава да реши в която политическа секта има намерение да изпрати своите представители, в случай че има такива, несъмнено. Иначе политиката на АЛДЕ е ясна - тя е на отворените порти. Едно да се приказва в България, да се наскърбяват политически партии, напълно друго е тук, пред европейските сътрудници. Всъщност през днешния ден се получи една доста еднопосочна оценка за РСМ. Тя беше мощно подкрепена не просто от няколко представители, само че от водачеството интелектуално и политическо на либералите. Ще бъде пропусната опция за България, в случай че не седнем в Народно събрание и не го разгледаме като страна със своите депутати, несъмнено. Ще бъде пропусната обаче опция и за района и за Европейски Съюз. България би трябвало да бъде на вярата, на фантазиите, страна, която дефинира или най-малко взе участие в определянето на дневния ред на Европейски Съюз.



Мустафа Карадайъ дефинира вчерашния избор на съмнение като " политически урок ".

" Естествено, няма по какъв начин да продължи такава коалиция. Вие сте тези, които загубихте болшинството си в Народно събрание. Ако това е в една естествена народна власт, се подава оставка. Вие, като не си подавате оставката, получавате урок със събаряне на ръководителя на Народно събрание да разберете, че е ваш ред да си подадете оставката. И отново като не си подавате оставката, ви се желае избор на съмнение ", обърна се той към Политическа партия.

По думите му неналичието на кворум в Народното събрание също е политическа символика.

" Не сте в онази политическа кондиция надменно да налагате лични прищевки, без да отчитате дневния ред на хората. Хората живеят в рецесии, в инфлация, а някой се пробва да постанова собствен дневен ред, когато е изгубил болшинството си. По този метод няма по какъв начин да върви Народното събрание. Ако има разговор, всичко е допустимо, в случай че няма - най-логичният край са избори ", разяснява Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР